Zanimivosti

Ljudje nismo z Zemlje

J.P.
18. 11. 2013, 19.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ameriški ekolog trdi, da ljudje nismo z Zemlje, ampak naj bi nas pred deset tisoči leti sem dostavila nezemeljska civilizacija. Dr. Ellis Silver je svojo teorijo predstavil v knjigi Ljudje niso z Zemlje. V njej za potrditev svoje domneve izpostavi več fizioloških funkcij, ki naj bi dovolj zgovorno sporočale, da se ljudje nismo razvili na Zemlji poleg preostalega tukajšnjega življenja.

Arhiv Svet24

Silver namreč meni, da Zemlja sicer zadošča večini človeških potreb, da pa vseeno ljudje tu ne uspevamo, kot so se morda nadejali Nezemljani, ki naj bi nas tu odložili.

Zaporniški planet

Takole piše: »Človeštvo naj bi bilo najbolj razvita vrsta na planetu, a je presenetljivo neprilagojena na Zemljino okolje: škodi nam sončna svetloba, velika večina hrane, prisotnost kroničnih bolezni je smešno visoka.« Tako naj bi bile bolečine v križu tako pogoste zato, ker smo se ljudje razvili na planetu s šibkejšo gravitacijo.

Nadalje izpostavi velikost glav pri novorojenčkih, ki da otežujejo rojevanje in pogosto pomenijo smrt matere, novorojenčka ali celo obeh. Nobena druga vrsta na Zemlji naj ne bi imela takih težav.

»Škodi nam sončna svetloba, velika večina hrane, prisotnost kroničnih bolezni je smešno visoka.« Dr. Ellis Silver

Izpostavi tudi opekline zaradi sončne svetlobe, saj se ljudje ne moremo sončiti dlje kot pa teden ali dva, vsakodnevno izpostavljanje soncu pa lahko pomeni znatne težave. Trdi tudi, da naj bi bili ljudje bolj ali manj neprestano bolni – slednje naj bi bilo posledica dejstva, da so naše notranje ure naravnane na petindvajseturne dneve. Tu naj bi se po njegovem znašli, ker smo nasilna vrsta, ki se mora naučiti obnašanja. In dokler se ne, bomo omejeni na zaporniški planet Zemljo.