Zanimivosti

Nekdanji ženi na svojem vrtu postavil prav poseben kip

R.S.
18. 11. 2013, 19.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Moški iz Michigana, 59-letni Alan Markovitz, je pred hišo postavil prav poseben kip, namenjen samo in edino njegovi sosedi. Markovitz je sicer lastnik slačikluba in je hišo v Michiganu poleg Leae Tuohy kupil pred kratkim. Poleg investicije v svoje novo domovanje pa je pred njo postavil poseben velik bronast kip.

To ne bi bilo nič posebnega, če ne bi bil kip nič drugega kot roka z iztegnjenim sredincem. Iztegnjeni sredinec iz svoje hiše vsak dan gleda Tuohyjeva, ki je bila pred kratkim še Markovitzeva žena. Kot so se pozneje razpisali mediji, je duhovit kip postavil zato, ker je jezen na svojo ženo. Ta naj bi ga med zakonom varala z osebo, ki jo on zelo dobro pozna, a mu ni hotela povedati, kdo je, poleg tega pa se je takoj po ločitvi preselila k drugemu moškemu.

Nekdanji ženi je z bronasto umetnino tako brez besed povedal, kaj si misli o njej. Reakcija Tuohyjeve na umetnino je bila: »Tak pač je. Pač ne zna biti moški.« Markovitz je izdal, da je kip stal 7 tisoč dolarjev (5 tisoč evrov), a je zaradi namena vreden vsakega centa.