Zanimivosti

Avto operejo skoraj brez vode

S.A.
24. 10. 2013, 13.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mobilne avtopralnice, ki poskrbijo za naše avtomobile tudi na našem domu, medtem ko smo v službi, na rekreaciji ali na obisku pri prijateljih, dandanes niso več nobena novost. Ena izmed takšnih avtopralnic je tudi mobilna ročna avtopralnica Ekotop iz Tolmina, ki jo upravljata Janko in Alenka Bolčina. Obiskali smo ju in se pogovarjali o avtopralnici, ponudbi in cenah.

V mobilni ročni avtopralnici Ekotop vse stavijo na ekološko pranje, uporabljajo čistila, ki so ekološka in naravi prijazna ter z minimalno porabo vode pri čiščenju avtomobila. Najprej so začeli čistiti avtomobile, pred kratkim pa so razširili ponudbo tudi na čiščenje preprog, sedežnih garnitur, oblazinjenega pohištva, stolov in tekstilnih talnih oblog.

Kakšne so prednosti eko avtopralnice v primerjavi z "običajno" avtopralnico? V čem so razlike?

Prednost naše avtopralnice je, da smo mobilni in pridemo tudi na dom, kar pomeni, da ni treba čakati v vrsti in se voziti v avtopralnico. Naše storitve so odlična rešitev za pranje v času sušnih obdobjih, za uporabo na območjih, kjer pranje ni dovoljeno (pred blokom ali v središču mesta), ali tam, kjer z vodo preprosto ne morete prati (v garaži ali avtosalonu). Porabimo samo pol litra vode za celoten avtomobil, običajna avtopralnica pa do 150 litrov. Velika prednost je tudi, da za čiščenje ni pomemben dan v tednu. Zaradi hitrega načina življenja in pomanjkanja časa se lahko za čiščenje dogovorimo tudi ob sobotah in nedeljah, cena pa ostaja nespremenjena.

Da očistite en avtomobil, potrebujete samo pol litra vode? Marsikdo bi si mislil, da je to kakšna čarovnija ... Pa je res? 

Sliši se res nemogoče in lahko rečemo, da je to čarovnija. Čistila so visoko zmogljivi kakovostni izdelki, ki sodijo v sam svetovni vrh na področju tovrstne tehnologije čiščenja avtomobilov. Izdelana so na vodni osnovi, vsebujejo prvorazredna mila in vlažilna sredstva. Nanese se ga z razpršilko na lak avtomobila in zaradi svojih lastnosti umazanija odstopi od laka, ustvari se izredno tanek premaz in s krpo iz microfibra umazanijo obrišemo. Lak ostane nepoškodovan in pridobi čudovit sijaj. Večkrat ko vozilo očistimo, bolj postane lakirana površina spolzka, antistatična in umazanija se težje oprime.

Koliko bomo pri vas odšteli za zunanje čiščenje osebnega avtomobila? Ponujate tudi "komplet" (zunanje + notranje čiščenje)?

Za zunanje čiščenje osebnega avtomobila je treba pri nas odšteli 15  evrov, za notranjost pa 13 evrov. Nudimo tudi komplet čiščenje zunanjosti in notranjosti, za katerega je treba odšteti 25 evrov. Smo pa tudi razširili ponudbo na globinsko čiščenje notranjosti avtomobila, ki se giblje od 50 do 90 evrov. Cena je odvisna od tega, kolikokrat je treba postopek ponoviti, da pridemo do popolnega rezultata. 

 

Kaj pa poliranje, voskanje in druge stvari ... Tudi to počnete?

Za zdaj še ne poliramo, je pa to naš načrt v bližnji prihodnosti. Voskanje pa ponujamo pri osnovnem čiščenju vozila. Z njim boste v enem koraku zloščili in dodatno zaščitili vaše vozilo pred zunanjimi vplivi, kot so škodljivi vplivi UV-žarkov, insektov, cestne umazanije, soli, ptičjih iztrebkov, oksidacije ipd. Primeren je za vse vrste vozil, idealen pa je za starejša vozila in vozila temnejših barv, ker dobijo še dodaten lesk. 

 

Kakšen je odziv ljudi? Se je vaša eko avtopralnica že "prijela" med ljudmi?

Zanimanje za naše storitve je veliko, vendar je še vedno preveč predsodkov ljudi, da ni mogoče s samo pol litra vode očistiti vozilo, ne da bi poškodovali lak. Po drugi strani pa so stranke, ki so se odločile za našo storitev, izredno zadovoljne in presenečene nad rezultatom ter se k nam rade vračajo.