Zanimivosti

Nessi ima brata v Avstraliji

M.J.
4. 11. 2013, 15.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Veliko se jih strinja, da gre za drevo ali morda zlomljen čoln, no kriptolog Rex Gilroy pa opozarja: »Tukaj smo nekaj podobnega videli že večkrat.« Ima morda najbolj znani stvor na svetu, pošast iz Loch Nessa sorodnika v Avstraliji, na pol poti med mestom Townsville in Magnetnim otokom?

Ta fotografija na žalost ne bo dala natančnega odgovora o tem, so pa ljudje, ki so bili priča prizoru, govorili tudi o tej možnosti.

Bitje z zmajevo glavo so prebivalci prvič zagledali 25. oktobra in ga opazovali, kako poskakuje iz morja ter obenem ugotavljali, kaj bi to lahko bilo. Eden izmed njih, David Herron, pa je bitje tudi posnel in sicer najbolje kot se je dalo iz razdalje 200 metrov. Številni znanstveniki so si fotografijo že ogledali, vendar nihče ne more s 100 odstotno prepričanostjo odgovoriti, za kaj gre.

Večina misli, da gre za hlod, nekateri pravijo, da je bil to zlomljen čoln. Rex Gilroy pa dopušča tudi tretjo možnost, namreč da gre za čudno bitje, saj so v preteklosti že videli podobna bitja. No, upamo, da se bo vse skupaj razjasnilo kmalu.