Zanimivosti

Oče zadrogiral štiriletnega sina

M.S.
2. 10. 2013, 07.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mama je odšla na razgovor za službo in otroka pustila v varstvu pri očetu. Slednji je bil celo šest let heroinski odvisnik.

Zajem zaslonske slike
Omamil ga je s heroinom, morfijem, kataminom in kodeinom.

Ko se je nič hudega sluteča mama vrnila po štiriletnega sinka, ga je našla nezavestnega na postelji, izpod odeje pa je štrlela injekcijska igla, polna drog, ki je bila zapičena v dečkove prsi. Nezavesten je bil tudi dečkov oče, Eric Emil Lehtinen.

Štiriletnika in njegovega očeta so reševalci takoj odpeljali v bolnišnico v Redmondu, v ameriški zvezni državi Washington. Eric, nekdanji odvisnik, je sicer že okreval in se spoprijema z obtožbami poskusa umora. Štiriletnik pa je še vedno v bolnišnici, saj še ni znano, ali bo zaradi pošastnega dejanja svojega očeta imel dolgoročne posledice. Igla v njegovih prsih je namreč vsebovala smrtonosni koktajl s heroinom, kataminom, morfijem in kodeinom.

Sedemintridesetletnik je bil, kot rečeno, dolgoletni odvisnik, njegova nekdanja partnerica in mama njunega štiriletnega sina je zato že med razpravo o skrbništvu zahtevala, da njen nekdanji partner opravi test drog. 

Zajem zaslonske slike
Eric Emil Lehtinen.