Zanimivosti

Nove Microsoftove tablice

STA / S.R.
10. 9. 2013, 10.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ameriški tehnološki velikan Microsoft je za 23. september v New Yorku sklical poseben dogodek, na katerem naj bi predstavil novosti na področju svojih tablic Surface. Z njimi konkurira na trgu, na katerem prevladujejo Applove tablice Ipad in tablice z Googlovim operacijskim sistemom Android.

Reuters
Microsoft bo predstavil naslednika tablice Surface.

Tablice Surface je Microsoft predstavil oktobra lani, a prodaja ni bila najbolj uspešna. Podjetje je tako v preteklem mesecu znižalo cene najdražjih aktualnih različic tablice Surface za 100 dolarjev na 799 oziroma 899 dolarjev, osnovno različico Surface RT pa je že pred tem pocenilo za 30 odstotkov na 349 dolarjev.

Microsoft se po poročanju francoske tiskovne agencije AFP poskuša uveljaviti na trgu mobilnih naprav, ker se potrošniki v času vse bolj razširjenega in dostopnega interneta preusmerjajo z osebnih računalnikov na pametne mobilne telefone in tablice.

Odmeven korak v tej smeri so naredili pred kratkim, ko so se dogovorili za 5,44 milijarde evrov vreden prevzem Nokiine enote za proizvodnjo mobilnih naprav.