Krava Beau Lucy

Policist namerno zbil pobeglo kravo

U.C./STA
17. 6. 2024, 08.48
Posodobljeno: 17. 6. 2024, 08.59
Deli članek:

V Angliji je policist skušal prestreči pobeglo kravo, tako da se je zaletel vanjo. Krava je tavala po cesti in ogoržala udeležence v prometu, policist se je odločil za drastično potezo, ki je stala življenja krave Beau Lucy. Zbegano kravo je zbil s policijskim avtomobilom.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Policista odgovornega za zbitje živali, so premestili na drugo delovno mesto in ne opravlja več terenskega dela, so v nedeljo sporočili iz policije. Poleg tega so uvedli preiskavo, potem ko je posnetek incidenta razburil javnost.Incident se je zgodil v petek zvečer, ko so prebivalci na pomoč poklicali policijo, ko so videli sredi ulic manjšega mesta Staines-upon-Thames pobeglo kravo. Glede na posnetke, ki so zaokrožili po spletu, se je policijski avtomobil dvakrat namerno zaletel v žival. Na koncu se je 10-mesečna krava zataknila pod vozilom, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Za to dejanje ne vidim nobene razumne potrebe. Prosil sem za celovito in nujno pojasnilo," je na družbenem omrežju X zapisal notranji minister James Cleverly. Zdi se, da gre za nepotrebno uporabo takšnega ukrepa, je dodal.

Policija je sprva v soboto sporočila, da so kravo sicer skušali ujeti tudi na druge načine, a neuspešno. Zato so se odločili, da jo prestrežejo z vozilom. V nedeljo pa so zagotovili, da bodo temeljito preučili dogodek, policista pa so zaenkrat premestili na drugo delovno mesto in do zaključka preiskave ne bo opravljal terenskega dela.

Kravo Beau Lucy je po pobegu podrobneje pregledal veterinar, nakar so jo združili z lastnikom, ki je zagotovil, da se počuti bolje.