Ne vrnejo se s pohodov

Izginevanje turistov na ekstremno vročih grških otokih

U.C.
17. 6. 2024, 08.17
Posodobljeno: 17. 6. 2024, 09.27
Deli članek:

V Grčiji v peklensko vročem vremenu kot po tekočem traku izginjajo turisti, ki se podajajo raziskovati okolico. O smrtni žrtvi, britanskem TV voditelju Michaelu Mosleyju, smo že poročali, v soboto so našli še truplo Nizozemca, v nedeljo pa posmrtne ostanke Američana. Tri turiste še vedno iščejo.

Profimedia
Otok Amorgos v grških Kikladih, kjer iščejo 59-letnika.

O smrtni žrtvi, britanskem TV voditelju Michaelu Mosleyju, smo že poročali, v soboto so našli še truplo Nizozemca, v nedeljo pa posmrtne ostanke Američana.

Facebook
Michael Mosley, ki so ga po dolgi sikalni akciji našlega mrtvega.

74-letnega nizozemskega turista je v soboto našel gasilski dron. Nizozemec je z obrazom navzdol ležal v grapi približno 300 metrov od mesta, kjer so ga nazadnje opazili prejšnjo nedeljo.

Truplo pogrešanega Američana je v nedeljo našel drug turist. Ameriški turist je mrtev obležal na skalnati, dokaj oddaljeni plaži, na majhnem grškem otoku Mathraki zahodno od Krfa, poročajo lokalni mediji. Američana so nazadnje videli v torek v kavarni v družbi dveh turistk, ki sta medtem že zapustili otok.

Na otoku Amorgos, na Kikladih, oblasti še vedno iščejo 59-letnega turista, ki je bil pogrešan od torka, ko je šel na samostojni pohod v zelo vročih razmerah. Ameriški mediji so pogrešanega turista identificirali kot upokojenega namestnika šerifa okrožja Los Angeles Alberta Calibeta iz Hermosa Beacha v Kaliforniji.

V petek so na Sikinosu, razmeroma osamljenem otoku na Kikladih v Egejskem morju, z manj kot 400 stalnimi prebivalci, pogrešali dve francoski turistki. Ženski, stari 64 in 73 let, sta zapustili hotel, da bi se srečali.