Zanimivosti

45 let v bolnišnici

J. P.
8. 8. 2013, 08.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Brazilec Paulo Henrique Machado je v bolnišnico prišel še kot dojenček zaradi otroške paralize, od takrat pa sleherni dan preživi v bolnišnici, priključen na respirator.

Facebook
Paulo Henrique Machado

Kljub temu pa se je naučil računalniške animacije, sedaj pa dela na televizijski seriji z realističnimi liki. Potreben denar za financiranje svoje animirane 3D-serije je uspel zbrati s pomočjo internetne kampanje.

V vsem tem času naj bi Machado bolnišnico zapustil petdesetkrat. 

Njegovi prvi spomini so raziskovanje bolnišnice v invalidskem vozičku. Njegova mati je umrla, ko je bil star le dve leti, in bil je eden tistih, ki se je v enem večjih izbruhov bolezni v Braziliji nalezel otroške paralize. Le redki izmed njih so dosegli adolescenco – pričakovana življenjska doba zanje je bila deset let. Z mnogimi je navezal stike in ta prijateljstva so trajala kar nekaj let, dokler niso sčasoma vsi izmed njih preminili, dokler nista ostala le on in Eliana Zagui.

Zdravniki ne vedo, zakaj sta preživela ostale, oba pa pravita, da ju ohranja pri življenju njun odnos, četudi se menda vsak dan spreta. Zaradi nevarnosti okužbe morata živeti v bolnišnici. Izleti ven so redki, a toliko bolj pričakovani. V vsem tem času naj bi Machado bolnišnico zapustil petdesetkrat. Zaradi njunega dolgoletnega staža je obema dovoljeno, da si sobi okrasita po lastnem okusu. Machado je maja letos uspel zbrati 49.000 EUR za animirano serijo Avanture Lece in njenih prijateljev, ki temelji na knjigi, ki jo je napisala Eliana.