Zanimivosti

Poročila sta se, preden otrok umre

Črt Kaker
7. 8. 2013, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mladi starši so načrtovali poroko prihodnje leto, a so si premislili, ko so izvedeli da sinko umira. Ker mu je ostalo le nekaj tednov življenja, se je par poročil takoj.

Facebook

Iz ZDA prihaja še ena ganljiva zgodba. Christine Swidorsky in Sean Stevenson bi se morala poročiti naslednje poletje, a sta se, ko so njunemu komaj triletnemu sinu Loganu zdravniki napovedali samo še nekaj tednov življenja, odločila poroko prestaviti na letošnji avgust, da bi lahko zadnje tedne preživeli kot prava družina.

Malemu Loganu so le nekaj tednov po rojstvu postavili diagnozo. Zbolel je za hudo obliko levkemije. Podvržen je bil močni kemoterapiji, presaditvi kostnega mozga in odstranitvi rakave tvorbe na ledvici. »Kazalo je, da je rak vendarle premagan,« je po poroki povedala mama Christine. A veselje ni trajalo dolgo. Loganovo stanje se je čez noč poslabšalo, tako da so ga bili prisiljeni s helikopterjem odpeljati v pediatrično bolnišnico v Pittsburgh. Rak se je ponovil, in to v veliko bolj agresivni obliki kot v prvem primeru, saj zdravljene ni bilo več mogoče. »To je bila prava nočna mora,« je dejal Sean in vrat na nos organiziral poroko, na kateri je bil mali Logan priča staršem. »S Christine si želiva, da bi bili zadnji tedni Loganovega prekratkega življenja čim bolj mirni in veseli,« je za konec dejal Sean.