Zanimivosti

Bodo po 40 letih le našli morilca?

R.T.
6. 8. 2013, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V Avstraliji so znova odprli preiskavo o umorih dveh avtoštopark leta 1974. Medicinski sestri so našli zvezani in pretepeni v goščavah Queenslanda.

wikipedia
Trupli Lorraine Wilson in Wendy Evans so našli šele po dveh letih.

Za drevo sta morali biti privezani več dni. Lorraine Wilson je bila stara 20 let, Wendy Evans pa 18. Njuni okostji so našli leta 1976 v bližini mesta Murphy's Creek. Imeli sta zdrobljeni lobanji, kosti pa so bile zvezane z žico žaluzij. Betty Staid je povedala, da je eden glavnih osumljencev, zdaj že pokojni Donald Donny Laurie, v sedemdesetih pet tednov živel pri njej in v tistem času priznal nekaj šokantnih stvari: da je dekletoma hotel dati vodo, ko sta bili dva ali tri dni privezani na drevo. Nekoč se je celo ponudil, da jo odpelje do prizorišča zločina, vendar ga je zavrnila. Trije ključni, še živeči osumljenci so v primeru že pričali.

To so Desmond Roy Hilton, Allan Neil Ungie Laurie in Terrence James Jimmy O’Neill. Vsi prisegajo, da z umori niso povezani, toda preiskovalci so povedali, da so redno ugrabljali ženske, jih odpeljali v goščavo, jih pretepli in posilili. Tudi to zanikajo. Trevor Hilton, stric še enega ključnega osumljenca, Wayna Boogija Hiltona, je povedal, da je njegov nečak s prijatelji vsak teden čakal ženske v zasedi na glavni ulici mesta Toowoomba. Lorraine Wilson in Wendy Evans so nazadnje videli, ko sta zapuščali dom nekega sorodnika v predmestju Brisbana, oktobra leta 1974. Na avtoštop sta se odpravili proti Goondiwindiju, kjer ju je čakal avto, s katerim naj bi se odpeljali v Sydney. Preiskava leta 1985 je pokazala, da sta zašli v težave, vendar niso zoper nikogar vložili obtožnice.