Vreme

Temperature bodo danes dosegle rekordne vrednosti

STA / J.P.
8. 8. 2013, 07.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Jutro bo sicer zaradi suhega zraka nekoliko bolj sveže, temperature se bodo gibale med 15 in 21 stopinjami.

Thinkstock
Temperature se bodo v prihodnjem tednu gibale okrog 30 stopinj Celzija.

Ob sončnem in vročem vremenu bo danes še topleje, temperature se bodo povzpele do 40 stopinj Celzija, predvidoma bodo najvišje v vzhodni in severovzhodni Sloveniji ter tudi v jugovzhodnih krajih, je napovedal meteorolog Benedikt Strajnar. 

Popoldne in zvečer se bo nadaljevala vročina, kot je po besedah Strajnarja ne pomnijo. Temperature naj bi se povzpele tudi do 40 stopinj in čez, tako da bo morda presežen slovenski temperaturni rekord. Tega so zabeležili v Črnomlju 5. julija 1950 in je znašal 40,6 stopinje Celzija.

V petek popoldne nas bo postopno dosegla vremenska motnja, ki je trenutno nad zahodno in osrednjo Evropo. Kot poudarja Strajnar, so v petek in v noči na soboto napovedane nevihte, možna pa so tudi neurja, ki bodo vključevala močen veter in točo. Nekoliko se bo ohladilo. Tokrat bo po napovedih padlo več padavin kot v zadnjem neurju, predvidoma od 10 do 20 litrov na kvadratni meter.

Temperature se bodo namreč v prihodnjem tednu gibale okrog 30 stopinj Celzija.

Dežurni meteorolog na agenciji za okolje Strajnar sicer poudarja, da v prihodnje ne izključuje novih toplih obdobij, vendar je po njegovem mnenju za tako ekstremno vročino kot jo beležijo v teh dneh, malo možnosti. Temperature se bodo namreč v prihodnjem tednu gibale okrog 30 stopinj Celzija.

V sredo popoldne so sicer v Ljubljani znova izmerili nov vročinski rekord, živo srebro je pokazalo 39,5 stopinje Celzija.