Zanimivosti

Želvo zakamufliral v hamburger?!

S.R.
1. 8. 2013, 15.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Pri tihotapljenju takšnih in drugačnih živali na letalo, so tihotapci zares zelo izvirni. Nekateri jih skrijejo v kovčke, drugi v spodnje perilo, moški s Kitajske pa je je bil pri tem zelo izviren.

Flickr
Želvo je poskušal na letalo pretihotapiti kar v hamburgerju.

Po poročanju spletne strani South China Morning Post so moškega po imenu Li v ponedeljek ustavili na carini na mednarodnem letališču Guangzhou Baiyun. Skenerji so namreč v njegovi prtljag opazili nekaj, kar je imelo ''čudne proporce''. Na prvi pogled je šlo za hamburger priljubljene restavracije KFC (Kentucky Fried Chicken), a ob podrobnem pregledu so cariniki ugotovili, da iz hamburgerja štrlijo noge.

Li se je hitro začel braniti, da ''v hamburgerju ni želve'', ter da ''v njem ni nič zanimivega''. Seveda je bilo in še kako zanimivo. V hamburgerju se je namreč skrivala želva, tako kot je Li nespametno povedal že na začetku pregleda. Li je sicer vztrajal, da ne gre za noben poskus tihotapljenja, temveč, da le želi potovati skupaj s svojo priljubljeno domačo živaljo.

Cariniki so bili z njegovim pojasnilom očitno zadovoljni, saj so mu dovolili vkrcanje na letalo za Peking, a šele po tem, ko je na letališče prišel njegov prijatelj in pristal na to, da bo pazil na želvo med Lijevo odsotnostjo.

Čeprav je šlo tokrat za povsem nedolžen poskus potovanja, pa divje živali ljudje ponavadi poskušajo pretihotapiti namerno, žene pa jih želja po denarju. Prepovedane živali namreč na črnem trgu lahko stanejo več tisoč evrov. A tovrstni tihotapci hkrati ogrožajo preživetje ogroženih živali, saj so prav te na črnem trgu vredne največ. Vsekakor se zdi Kitajcem in preostalemu svetu zgodba zelo zabavna, nanjo pa so se odzvali tako, da so začeli na Flick in ostale spletne strani nalagati sliko želvjega hamburgerja, ki jo lahko vidite zgoraj.