Zanimivosti

Z močjo uma v bolnišnico spravila 18 deklet

J. P.
1. 7. 2013, 21.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Iz dežele vzhajajočega sonca prihaja grozljiva vest o psihičnem napadu, ki naj bi se zgodil v eni izmed dekliških šol.

Facebook
Imela naj bi nadnaravne sposobnosti.

Prejšnjo sredo so se japonske reševalne službe odzvale na klic iz znane dekliške šole Kamigori v Hyogu na Japonskem.

Hospitaliziranih naj bi bilo osemnajst deklet. Incident, opisan kot nenavaden, več ur trajajoče panično stanje, naj bi pri več najstnicah vzbudil večurno hiperventiliranje.

Eno izmed deklet je zapisalo, da bi bilo mogoče pametneje poklicati izganjalca hudiča.

Obsedeno stanje tistega dne naj bi nastopilo malo pred poldnevom – po nekaterih poročilih točno petnajst minut prej –, ko se je eno izmed deklet prvega letnika pritožilo zaradi slabega počutja, ki naj bi nastopilo nenadoma. In kot da bi se sprožila reakcija, je podobne simptome začelo doživljati sedemnajst deklet prvega letnika in eno dekle iz tretjega letnika.

Po poročilih pa so nenavadnosti dobile pravi zagon šele z govoricami, da so ti dogodki posledica psihičnega napada dekleta, ki je prvo razvilo simptome.

Incident, opisan kot nenavaden, več ur trajajoče panično stanje, naj bi pri več najstnicah vzbudilvečurno hiperventiliranje.

Lokalna policija je razkrila, da so bile nadnaravne sposobnosti imenovanega dekleta dobro znane med učenkami dekliške šole, zato je kmalu obveljala za glavni vzrok številnih hospitalizacij.

Nekatera dekleta so se poslužila raznih družbenih omrežij, kot sta Facebook in Twitter, prek katerih so izrazila skrbi. Tako je ena izmed njih napisala, da ne verjame, da je šlo za hiperventilacijo in da bi bilo mogoče pametneje poklicati izganjalca hudiča.

Žrtve naj bi od takrat že bile odpuščene iz bolnišnice in naj ne bi kazale dolgoročnih posledic. Dekle, ki med sošolkami velja za odgovorno za napade, se na govorice še ni odzvalo, njenega imena pa pristojni niso želeli razkriti.