Zanimivosti

Plačilna platforma za celotni sončni sistem?

J. P.
1. 7. 2013, 21.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ob splovitvi PayPala pred petnajstimi leti je bil ta oglaševan kot prva svetovna valuta.

Facebook
Utelešenje ambicioznosti

Facebook
Buzz Aldrin

Neskromno ambicioznost pa nameravajo preseči s svojo najnovejšo namero, da postanejo plačilna platforma za celotni sončni sistem.

Pobudi PayPal Galactic se pridružuje inštitut SETI (namenjen iskanju zunajzemeljskega življenja) in nekdanji astronavt Buzz Aldrin, drugi človek na Luni.

PayPalov Anuj Nayar, pristojen za komunikacije, pravi, da je čas pravšnji ob vesoljski renesansi, kot to imenuje. Pobudi PayPal Galactic se pridružuje inštitut SETI (namenjen iskanju zunajzemeljskega življenja) in nekdanji astronavt Buzz Aldrin, drugi človek na Luni. Skupaj raziskujejo načine, kako bi zagotavljali veljavno valuto in bančni sistem v Zemljinem gravitacijskem polju in širše.

Nayar nadaljuje, da je ob vzponu vesoljskega turizma v roku petih let sedaj pravi čas za razmišljanje o valutah, ki niso vezane na planet, PayPal pa namerava orati ledino.

Za to področje ne obstajajo zakoni – Nayar ga imenuje Divji zahod za finančnike. PayPal se namerava osredotočiti na način, kako povezati ljudi z njihovimi računi v orbiti, in ponuditi finančni okvir v izogib raznim finančnim prevaram in utajam davkov.