Zanimivosti

Kakšno čudno bitje je to?

S.R.
1. 7. 2013, 21.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V 60-ih letih prejšnjega stoletja so v Minnesoti našli skrivnostno bitje v ledu, ki so ga poimenovali le ''ledeni mož iz Minnesote''.

Steve Busti
Skrivnostni ledeni mož iz Minnesote.

A bitje je bilo na ogled zelo kratek čas, zato so vse od takrat v tistih krajih priljubljene raznorazne teorije zarote in ugibanja. Dobrih 180 centimetrov visoko bitje je namreč po najdbi hitro izginilo in nihče ni vedel, kaj se je pravzaprav zgodilo. Vse do zdaj.

V začetku tega leta je Steve Busti, lastnik Muzeja čudnih stvari iz Austina v Teksasu ledenega moža kupil od prvotnega lastnika iz Minnesote. Opici podobno bitje bo tako od 3. julija dalje ponovno postavil na ogled v svojem muzeju. Busti je pred nakupom skrivnostnega bitja dve leti raziskoval, kje se bitje pravzaprav 'skriva'. Naposled je odkril, da ga je imel prvotni najditelj Frank Hansen kar doma v zamrzovalni skrinji. Tja ga je spravil po tem, ko je ga je za kratek čas postavil na ogled. Še vedno pa ni jasno, zakaj se je turneja skrivnostnega bitja v ledu tako hitro končala.

Hansnu pa je poleg tega uspelo bitje skrivati pred očmi javnosti vse dokler pred okoli desetimi leti ni umrl. Steve je ugotovil tudi, da govorice o tem, da naj bi bilo bitje najdeno v Sibiriji ne držijo. Hansen naj bi ga namreč ustrelil v zvezni državi Wisconsin. Posledice strela so dobro vidne, saj je bitje ostalo brez enega očesa, poleg tega pa ima zlomljeno roko.

Hansen je ostanke bitja zmrznil in ga za kratek čas postavil na ogled. Še do danes pa nihče ni ugotovil, za kakšno bitje pravzaprav gre. Bitje ima dlake po vsem telesu, zato mnogi mislijo, da gre za opico oziroma nekega drugega primata. No, navdušenci nad teorijami zarote pa so seveda mnenja, da gre za legendarnega Bigfoota, ali kakšno drugo mitsko bitje.

Fotografiji (naslovna in tista spodaj) je sicer posnel Hansen v 60-ih letih. Busti novih fotografij zamrznjenega bitja ne pokaže, tako da bodo morali tisti, ki jih zanima, kako je ''ledeni mož iz Minnesote'' videti sedaj morali obiskati njegov muzej.

Kaj pa je to bitje po vašem mnenju? Je res samo opica ali kakšen drugi primat?

Steve Busti
Gre res samo za opico?