Zanimivosti

Aplikacija za informativni izračun zaužitega alkohola

STA / S.R.
14. 5. 2013, 17.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

druženje DrogArt je razvilo brezplačno aplikacijo za informativni izračun alkohola v izdihanem zraku Furam 0,0.

DrogArt
Aplikacija vem poda informativni izračun zaužitega alkohola.

Na možnost uporabe aplikacije želijo opozoriti predvsem mlade, ki jih želijo hkrati prepričati, naj ne sedejo za volan, kadar pijejo alkohol. Aplikacijo so predstavili v okviru celotedenske akcije Furam 0,0, ki se zaključuje v nedeljo.

Namen akcije, ki jo združenje DrogArt organizira v okviru programa Izberi sam, je osveščanje mladih in splošne javnosti o problematiki vožnje pod vplivom alkohola ter razvijanje odgovornosti za bolj informirane in manj tvegane odločitve v povezavi z alkoholom in vožnjo, so sporočili iz DrogArta.

Brezplačna mobilna aplikacija za informativni izračun alkohola v izdihanem zraku uporabniku pomaga pri oceni svoje sposobnosti za vožnjo, hkrati pa mu prikaže predvideno globo za izračunano vrednost. "Želimo si, da bi z grafičnim prikazom in nazornim dejstvom ljudje sprejemali trezne odločitve, tudi ko niso povsem trezni," so zapisali pri DrogArtu.

Aplikacija je za operacijski sistem android že na voljo, kmalu pa bo dostopna tudi za ios.

Na isto temo preventivno akcijo načrtuje tudi ministrstvo za zdravje. Gre za akcijo 0,0 šofer - trezna odločitev v okviru nacionalnega programa varnosti cestnega prometa za obdobje 2013-2022, ki jo bo ministrstvo predstavilo v sredo na novinarski konferenci.