Zanimivosti

Dve priči, dva časovna pasova, isti NLP

J. P.
9. 5. 2013, 08.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nepovezani poročili dveh očividcev, ki sta si skoraj do potankosti podobni. V obeh je opisan neznani leteči predmet, ki ustreza več že prijavljenim videnjem.

Thinkstock
Ena izmed najpogostejših oblik prijavljenih NLP-jev.

Dvoje prič, ki ju ločuje slabih dva tisoč km razdalje, je, kot kaže, opisalo isti trikotni neznani leteči predmet – poročili sta bili oddani 27. aprila letos v razmaku dveh ur iz dveh različnih časovnih pasov, sodeč po zbirki tovrstnih poročil, imenovani MUFON.

Okrog desetih zvečer naj bi se priča iz Tennesseeja peljala vzdolž avtoceste v bližini Pleasant Hilla, ko je zagledala velik, trikotno oblikovan predmet, ki je lebdel nad tamkajšnjo napeljavo. Oseba naj bi se ravno vračala z nakupovanja špecerije v Crossvillu.

Kot pravi, naj bi imel trikotni predmet v sredini velik, v beli svetlobi žareč krog. Sam predmet naj bi bil temno sive barve, poleg trikotne oblike pa je oseba razbrala tudi nekaj krivin. Kot pravi, naj bi se peljala neposredno pod šest metrov visoko lebdečo nenavadnostjo, katere štirje približno dva metra dolgi snopi svetlobe so od ene strani prehajali na drugo in štirikrat utripnili. Zvoka, kot poroča, ni bilo. Celotni pripetljaj naj bi trajal približno deset sekund, preden je neznani leteči predmet izginil.

Ob tistem času naj bi na cesti ne bilo drugih avtomobilov. Poročilu ni bilo pridodanega nobenega vizualnega dokaznega gradiva.

Dve uri pozneje, v drugem časovnem pasu, je priča iz Kolorada, natančneje iz okrožja Arapahoe, vzhodno od Denverja, poročala o velikanskem, trikotne oblike, belo svetlečem se predmetu. Z izjemno hitrostjo naj bi se premikal ravno nad očividcem – po njegovih besedah naj bi predmet nebo prečil v le dveh sekundah. Njegovi robovi naj bi bili topi, luči pa veliki krogi – oddajali naj bi zatemnjeno rumenkasto belo svetlobo. Predmet naj bi bil videl le tri sekunde, zato tudi najbrž ni nobenega dokaznega gradiva.

Neznani leteči predmet trikotne oblike je ena izmed najpogostejših oblik, ki se pojavlja v ameriških poročilih. Četudi oba primera najverjetneje nista povezana, sta si opisa na moč podobna: neznani leteči predmet trikotne oblike, velikost, zaobljeni robovi, bela svetloba. Preiskave obeh primerov zaenkrat še potekajo.