Zanimivosti

Žrtvujejo mlade fante?!

T.P.
26. 4. 2013, 20.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Peaches Geldof je privrženka sekte Ordo Templi Orientisa. Na levi podlakti si je tetovirala inicialke kulta in povabila oboževalce, naj se jim pridružijo.

Profimedia
Noseča Peaches Geldof vabi v kult.

Hči glasbenika Boba Geldofa se je odločila podeliti svoja verska prepričanja s svojimi 148.000 sledilci na Twitterju. Tako je noseča Peaches Geldof (24) oboževalcem pokazala svojo tetovažo, posvečeno sotonistični sekti Ordo Templi Orients, znani pod akronimom O.T.O. Peaches si je na levi podlakti tetovirala inicialke kulta, katerega poglavar je Aleister Crowly.

Crowley, rojen leta 1875, se je vse do svoje smrti (1947) predstavljal kot Velika zver 666. Njegovo poučevanje je vključevalo sadomazohistične seksualne rituale z moškimi in ženskami ter uporabo težkih drog. Peaches je zadnja v nizu slavnih, ki so se pridružili njegovi sekti. Kitarist skupine Led Zeppelin Jimmy Page je sodeloval v okultnih ritualih, Crowley pa ga je tako obsedel, da je celo kupil njegovo nekdanjo hišo na Škotskem.

Jay-Z je sekti dal neprecenljivo publiciteto

S sekto je menda povezan tudi raper Jay-Z, ki je že večkrat uporabil fotografije in citate iz njegovih naukov. Raper je sekti priskrbel največ reklame, ko je nosil majico z napisom Delaj po svoji volji, moto sekte pa je Delaj po svoji volji in to naj ti bo ves zakon. Raperjeva kolekcija oblačil Rocawear prikazuje vsevidno oko v trikotniku, oko Horusa, starodavnega egipčanskega simbola, ki ga pogosto omenjajo okultna besedila, ter glavo Baphometa, demona s človeškim telesom in kozjo glavo z rogovi. Po mnenju teoretikov zarote je to dokaz, da je raper član skrivnostne prostozidarske lože.

Profimedia

Okultni rituali

Privržence verskega reda O.T.O. (Red vzhodnih Templarjev) še vedno izvajajo okultne rituale, ki jih je Crowley predstavil v svojih knjigah. »Nismo masovna organizacija. V Veliki Britaniji nas je nekaj sto, na svetu pa nekaj tisoč. Slavni nam niso vedno v korist. Večkrat nas ljudje ne razumejo. Najrazličnejše strašljive zgodbe o Crowleyju so večinoma izmišljene,« pravi John Bonner (26), vodja sekte v Veliki Britaniji. Člani sekte trdijo, da so potrebna leta učenja, preden lahko človek razume njihovo religijo, podobno kot pri ravno tako kontroverzni scientološki cerkvi, ki ji pripada tudi Tom Cruise. Učenje scientologije je izredno drago, O.T.O. pa ne zahteva nobenih finančnih vložkov.

 

Demoni zahtevajo žrtve

Nekdanji agent FBI Ted Gunderson, ki je raziskoval sotonske kroge v Los Angelesu, je odkril, da Crowleyjevo učenje o žrtvovanju demonom zahteva človeško žrtev, najbolj zaželen je inteligenten mlad fant. John Banner zavrača očitke, da on in njegovi kolegi odobravajo takšne ekscese ter da pošiljajo čestitke ljudem, ki se odločijo zapustiti sekto, češ da ti posamezniki tako trenirajo svobodno voljo. 

Profimedia
Simbol skrivnostne organizacije