Zanimivosti

LG-jeva mobilna ofenziva pametnih mobilnih telefonov

S.R.
25. 2. 2013, 14.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Družba LG Mobile je 25.2. na sejmu Mobile World Congress v Barceloni predstavila tri vrhunske mobilne telefone.

Opremljena z najnovejšo tehnologijo LTE, ki jima omogoča hitre prenose podatkov v mobilnih omrežjih 4G, sta novinca Optimus F5 in F7 oblikovana po okusu sodobnih uporabnikov. hkrati so v LG Mobile prenovili tudi model Optimus G, ki je posebej prirejen evropskemu potrošniku, in po novem nudi še bolj premijsko uporabniško izkušnjo.

LG Optimus F5 je telefon, ki blesti v sodobnih mobilnih omrežjih 4G LTE. Opremljen je s 4,3-palčnim zaslonom z matriko IPS, za hitro in dolgotrajno delovanje pa skrbita 1,2 GHz dvojedrni procesor in zmogljiva baterija s kapaciteto 2150 mAh (trenutno najzmogljivejša baterija v tem segmentu pametnih telefonov). Večji in še zmogljivejši brat, model Optimus F7 pa se pohvali s 4,7-palčnim True HD IPS zaslonom, po zaslugi 1,5 GHz dvojedrnega procesorja pa je še odtenek hitrejši. Za zgledno avtonomijo tudi v tem primeru skrbi napredna baterija, njena kapaciteta znaša kar 2540 mAh. Oba telefona imata nameščen operacijski sistem Android različice Jelly Bean 4.1.2, nadgrajen s številnimi funkcionalnostmi uporabniškega vmesnika UX, kot so QSlide in Live Zooming, ki so bile do sedaj na voljo le na premijskih modelih telefonov LG.

Funkcija QSlide uporabniku omogoča, da hkrati odpre dve aplikaciji v celozaslonskem načinu. Pri tem lahko tudi poljubno prilagodi velikost posamezne aplikacije, njen položaj na zaslonu ter prosojnost. Z omenjeno funkcijo so združljive vse pogosto uporabljane aplikacije in vsebine, zato jo uporabnik s pridom uporablja pri ogledu video vsebin, brskanju po spletu, vnašanju beležk, spremljanju koledarja ali pa uporabi kalkulatorja. Od modela Optimus G sta telefona Optimus F5 in F7 podedovala funkcijo Live Zooming, ki uporabniku omogoča enostavno povečavo poljubnega dela zaslona med ogledom video posnetka. Med vsakodnevno uporabnimi aplikacijami so uporabniku na voljo aplikacije QuickMemo, QTranslator, Video Wiz, Safety Care in številne druge.

“LG nadaljuje z inovacijami na področju tehnologije 4G LTE in sodobnim uporabnikom omogoča zmogljiva in uravnotežena mobilnika Optimus F5 in F7. Optimus G pa našo ponudbo še začini s prenovljenim uporabniškim vmesnikom UX, polnim inovativnih rešitev, ki uporabniku še olajšajo vsakodnevna opravila. Z novima družinama telefonom dokazujemo, da sodobni mobilni telefoni, polni uporabnih novosti niso namenjeni le tehnološkim navdušencem in naprednim uporabnikom, temveč nudijo enostavno boljšo uporabniško izkušnjo za vsakogar,” je povedal predsednik družbe LG Mobile dr. Jong-seok Park.

Odlično uporabniško izkušnjo mobilnemu telefonu LG Optimus G zagotavlja vrhunski zaslon True HD IPS Plus z diagonalo 11,9 cm (4,7 palca), ki prikazuje naravno in barvno bogato sliko v visoki ločljivosti 1280 x 768 pik. Po zaslugi vrhunske tehnologije občutljivosti na dotik Zerogap Touch ta zaslon omogoča tudi največjo občutljivost med zasloni pametnih telefonov ta hip. Nežno zaobljeni robovi zaslona so zagotovilo, da telefon dobro sede v dlan uporabnika, na dotik občutljiv zaslon pa pred praskami in drugimi poškodbami ščiti steklo Corning® Gorilla® Glass 2.

Med novostmi prenovljenega LG uporabniškega vmesnika z letnico 2013 sodita tudi funkciji Safety Care ter Privacy Keeper. Prva ponuja napredno pomoč uporabniku v primeru klica v sili – kot uporabnik sproži klic v sili, telefon o tem obvesti s strani uporabnika pooblaščene osebe ter jim posreduje tudi podatke o trenutni lokaciji. Prav tako lahko uporabniki nastavijo, da se takšno sporočilo pošlje tudi v primeru daljše neuporabe telefona s strani uporabnika. Funkcija Privacy Keeper je namenjena varovanju zasebnosti v družbi ljudi in omogoča skritje identitete kličočega. Ko je vklopljena ne prikazuje imena, telefonske številke in fotografije kontakta, te podatke pa lahko uporabnik ob prejetju klica prikaže z dotikom ikone na zaslonu.

Po okusu evropskega potrošnika oblikovan Optimus G premore tudi dodatne funkcije in aplikacije, kot so Google Now, Filmstrip View ter Expandable Notification. Google Now uporabniku v vsakem trenutku nudi personalizirane informacije, ki ji ta spremlja, medtem ko Filmstrip View poenostavlja ogled in izbiro ali izbris fotografij. Rešitev Expandable Notification uporabniku na zaslonu prikaže, kar največ obvestil o dogajanju na telefonu iz različnih aplikacij.

Pametna telefona Optimus F5 in F7 bosta v Evropi in tudi Sloveniji naprodaj spomladi, medtem ko bo Optimus G na voljo že v začetku marca letos.