Zanimivosti

Kmeta požrli prašiči

STA/K.Š.
2. 10. 2012, 18.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Kmeta v ameriški zvezni državi Oregon so požrli prašiči, ki jih je sam vzrejal. Tamkajšnje oblasti še preiskujejo, zakaj je do tragedije prišlo.

Oblasti sicer še preiskujejo, zakaj se 69-letni Terry Vance Garner minulo sredo ni vrnil iz prašičje staje, kamor je šel nahraniti svoje prašiče in kjer so kasneje našli le še njegove telesne ostanke.
Garnerjev sorodnik je v prašičji staji našel zobovje in dele kmetovega telesa, večino pa so prašiči že pojedli, je dejal okrajni tožilec Paul Frasier. Trenutno še poteka preiskava, kako je Garner umrl. Med hranjenjem prašičev bi namreč lahko doživel srčni napad, obstaja pa tudi možnost, da so ga živali zbile na tla, pohodile in potem pojedle, je še dejal Frasier.
Več Garnerjevih prašičev je tehtalo več kot 318 kilogramov, po navedbah okrajnega tožilca pa je najmanj en prašič Garnerja v preteklosti že zbil na tla. "Glede na to, kar vemo sedaj, je bila to grozna nesreča, hkrati pa je tudi tako vražje čudna, da moramo preveriti vse možnosti," je še poudaril Frasier za lokalni časnik Register-Guard.
Po navedbah časnika patolog ni ugotovil vzroka ali načina smrti, zato bo nadaljnje preiskave izvedel sodniški izvedenec.
Po navedbah svojega brata je bil Garner "človek dobrega srca", ki je skrbel za več svinj in prašiča, živali pa da so mu predstavljale vse njegovo življenje.
Domači prašiči sicer ponavadi niso tako agresivni kot njihovi divji sorodniki, so pa nagnjeni k temu, da za razliko od ostalih domačih živali, kot je govedo, jedo vse.