MasterChef

Novi MasterChef Slovenije je Darko Klemen

R.T.
9. 6. 2016, 21.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V velikem finalu kuharskega tekmovanja MasterChef Slovenija sta se pomerila finalista Darko Klemen in Matej Zupančič.

Pop Tv
Darko Klemen

Darko Klemen (33) iz Pirana in Matej Zupančič (17) iz Ljubljane sta se v zadnjem kuharskem dvoboju ob spodbudah izpadlih tekmovalcev in najbližjih pomerila v pripravi trihodnega menija.

Dva menija

Tekmovalca sta morala najprej pripraviti predjed in glavno jed, za kar sta imela 90 minut. Ko so sodniki poskusili vse njune jedi, ju je čakala še sladica. Za pripravo le-te jima je bilo odmerjenih 60 minut.

POP TV
Matej Zupančič

Darko je začel s tuninim tatarjem s pikantim gazpachom, ajdovimi blini z baziliko in dimljenim maslom, za glavno jed pa je pripravil pečen goveji steak z gosjimi jetri, dimljeno špinačno polento in tartufovo omako. Končal je s osvežilno sladico: skutno tortico, pomarančno čokolado, karamelno omako ter solato iz kumaric in jagod.

Matej je za začetek pripravil sodobno solato, sestavljeno iz paradižnikovega munchmallowa, dimljene mocarele in praha olivnega olja. Sledila je glavna jed: pečen brancinov file z beluševo kremo, gratiniranim krompirjem in sotiranimi šparglji. Za konec pa še sladica. Pripravil je razstavljen zavitek. Sladico se sestavljale številne komponente (jabolčni mousse, janeževe kroglice, beljakova meringua in pomarančna espuma).

Odločitev ni bila lahka

Sodniki so zmago podelili Darku, ki ob koncu ni mogel skrivati veselja. Kako tudi ne, saj si je prikuhal 50.000 evrov. Vseeno velja omeniti, da sodniška odločitev nikakor ni bila lahka.