Lažna skromnost ali ...

Je to še zadnja taktična poteza superfinalistov šova BB?

R.T.
8. 6. 2016, 19.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Na glavo obrnjena logika: vztrajajo v hiši, hkrati pa se ne vidijo kot zmagovalce šova.

Pro Plus
Finalisti

Kaj sploh še delajo in čakajo Erik, Jasmin, Mirela, Klemen in Dragan v šovu Big Brother Slovenija? Ker očitno sami sebe ne vidijo kot zmagovalce. Tako je vsaj mogoče sklepati potem, ko so včeraj morali na stavni listi določiti zmagovalca.

In nihče, prav nihče ni na prvo mesto, mesto zmagovalca šova, ki bo domov odnesel (nekaj manj kot) 50.000 evrov, zapisal svojega imena. Ne Mirela, ki ji samohvala nikakor ni tuja. Ne Klemen, ki že ves čas poudarja, da ga v šovu zanima le denarna nagrada. Ne Erik, ki nima težav s samozavestjo, včasih pa jih ima s samokritičnostjo. Ne Jasmin, kar niti ne preseneča, saj je pomembno le, da konec dneva ostaneš človek. Ne Dragan, ki je očitno opustil vlogo provokatorja in ni niti sam sebe napisal na mesto zmagovalca,  čeprav mu je bilo jasno, da ga drugi ne bodo. In res je največkrat pristal na dnu, največ tekmovalcev pa kot zmagovalca vidi Jasmina.

Na mestu je vprašanje, ali tekmovalci ne verjamejo sami vase in v svojo zmago ali pa stavijo na še zadnjo taktično potezo: da igrajo na pregovorno slovensko skromnost in se s samohvalo ne želijo zameriti občinstvu, ki bo na koncu določilo zmagovalca.