Zabava

V Ljubljano prihaja Alice Cooper

Š. K.
8. 6. 2016, 17.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V ljubljanski Hali Tivoli bo 12. junija nastopil Alice Cooper. S svojim znamenitim odrskim šovom in rock klasikami, kot so Poison, School's Out in Welcome to my Nightmare, bo v Sloveniji nastopil prvič.

Glasbenikov spektakel vsebuje tudi električne stole, giljotine in umetno kri.

Glasbenik je zaigral tudi v televizijskih serijah in filmih, kot so Prince Of Darkness, Wayne's World, Freddy's Dead: The Final Nightmare in Dark Shadows. Že leta vodi radijsko oddajo Nights With Alice Cooper, ki je predvajana na več kot 100 postajah po svetu.

Cooper (1948), ki ga štejejo med pionirje hard rocka, je prve uspehe požel v prvi polovici 70. let kot ustanovitelj in frontman skupine Alice Cooper z albumi Love It To Death, Killer, School's Out in Billion Dollar Babies. V odrske predstave je prvi vključeval vešala, giljotine, lutke, umetno kri in električne stole.

Po razpadu skupine je Cooper nadaljeval solo kariero z albumi Welcome To My Nightmare, Lace and Whiskey, From the Inside in Constrictor. Posnel je 26 studijskih albumov, 46 singlov in deset koncertnih plošč.

Leta 2015 je ustanovil zasedbo Hollywood Vampires, skupaj z igralcem Johnnyjem Deppom in članom zasedbe Aerosmith Joejem Perryjem. Nastopili so na letošnji podelitvi grammyjev v spomin nedavno preminulemu članu skupine Motorhead Lemmyju Kilmistru.