Zabava

Anthrax in Slayer v Zagrebu!

STA
29. 2. 2016, 08.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Svetovno poznani ameriški thrash metal zasedbi Anthrax in Slayer bosta 1. junija skupaj nastopili v Zagrebu, so na svoji spletni strani napovedali organizatorji iz agencije LAA. Koncert bo v devetem paviljonu zagrebškega velesejma, ki bo lahko sprejel 2500 obiskovalcev.

Wikipedia
Oba banda sta v Zagrebu že nastopil leta 2013, ko je Slayer navdušil v klubu Tvornica kulture.

Zasedbi Anthrax in Slayer sta lani jeseni opravili veliko evropsko turnejo, na kateri sta predstavili svoja nova albuma, ki sta ju izdali po večletnem diskografskem premoru. Za poletje napovedujeta še nekaj skupnih evropskih koncertov, med njimi zagrebškega.

Oba banda sta v Zagrebu že nastopil leta 2013, ko je Slayer navdušil v klubu Tvornica kulture, Anthrax pa so bili predskupina zasedbe Iron Maiden, ki bodo 27. julija znova prišli tudi v Split.

Kalifornijski Slayer veljajo za eno najpomembnejših metalskih zasedb v zgodovini žanra. Od leta 1982 so objavili več kot deset studijskih albumov, lani pa opaženo ploščo Repentless. Zaradi nekaterih besedil in logotipov so bili deležni kritik, da povzdigujejo nacizem, kar pa so večkrat zavrnili.

Newyorški Antrax so v petek izdali svoj 11. studijski album For All Kings. Za razliko od Slayer so poleg speed in thrash metala znani tudi po uporabi tudi klasičnega metalskega, grunge in hip-hop sloga. Tudi oni so veterani na sceni, ki ji pripadajo od leta 1981.

Poleg Metallice in Megadeth veljajo Slayer in Anthrax za "veliko četverico" svetovnega thrash metala.