Bitka parov

Slovo štirih zaljubljencev

Mojca Vakselj
30. 4. 2016, 20.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Včeraj so se od tekmovanja v šovu Bitka poslovili kar štirje zaljubljenci. Ivana in njen Aleš ter Jasmina in njen Uroš.

Pop Tv
Izpadla para sta ponosna, da sta tako dolgo ostala v oddaji, ki jo zapuščata s samimi lepimi spomini.

Para sta nam zaupala, kako se soočajo s porazom, kakšne spomine bodo odnesli domov, Ivana in Aleš pa sta nam zaupala, da se bosta v kratkem tudi sprehodila pred oltar, na poroko pa bodo seveda vabljeni vsi pari, ki sta jih spoznala na snemanju oddaje.

IVANA KRIŠTOFIČ, 31 let, in ALEŠ MRGOLE, 33 let

Sta razočarana, da vama v tekmovanju ni uspelo priti do konca?

Seveda je sprva bilo prisotno razočaranje,saj sva se v šov prijavila z razlogom. Od samega začetka sva vedela, v kaj se spuščava, da je to vse igra in da je veliko odvisno od sreče. Ko sva drugič sedla na stol, sva nekako vedela, da bova zapustila igro, saj smo bili na izločanju trije pari. Sva pa zase zmagovalca, saj sva bila med izbranimi 8 pari v Sloveniji, in na podlagi vsega sva šla domov z dvignjeno glavo.

Menda konec maja načrtujeta poroko, nam lahko zaupata kaj več o tem?

Po štirih letih je napočil čas, da narediva korak naprej in poglobiva svojo ljubezen. Poroko načrtujeva že dobro leto in upava, da bo čarobni dan 28. maj ostal v spominu tako nama kot tudi najinim svatom. Preživela ga bova v krogu domačih, sorodnikov in seveda prijateljev. Cerkveni obred bo potekal v Boštanju, civilni obred na Sevniškem gradu, za žur do jutranjih ur pa bomo potrebovali osebne dokumente. Zaradi ambienta, ki igra pomembno vlogo pri poroki, sva se odločila za gostišče pri Kumrovcu. Za popestritev večera bo poskrbel ansambel Pogum, imava pa še glasbeno presenečenje za vse svate.

Bosta na poroko povabila tudi kakšnega od parov z oddaje?

Na poroko sva seveda povabila vse pare, ki so bili prisotni v šovu. Z vsemi se razumeva in si želiva. da bi bili na ta dan z nama. Tako kot je bilo v šovu – v dobrem in slabem! (smeh)

Kako bi opisala izkušnjo sodelovanja na Bitki parov?

Za naju je bila to fenomenalna izkušnja. Preizkusila sva svoj odnos, kako funkcionirava pod pritiskom in pred kamerami. Nedvomno lahko rečeva, da sva ponosna nase. Vsak dan, preživet v vili in na izzivih, je bil za naju nekaj posebnega. Veselila sva se vsakega izziva,druženja z ostalimi sotekmovalci. Morava poudariti to, da na najine odločitve ni vplival nihče. Imava svojo glavo in razum, sva iskrena in neposredna, odločala sva se po občutku in delala s srcem. Če bi imela možnost ponovno sodelovati, ne bi spremenila ničesar, vse bi naredila tako, kot sva. Želiva se zahvaliti za priložnost sodelovati v šovu. Zgodilo pa se je tudi nekaj, česar nisva pričakovala. Spoznala sva Tihomirja in Bojano, dve krasni osebi, ki jima res lahko rečeva prava prijatelja.

Kaj je bila prva stvar, ki sta jo naredila ob povratku domov?

Ko sva sredi noči vstopila v svojo hiško, naju je seveda najprej pozdravil naš razvajeni kuža, nato pa sva stekla po stopnicah v sobico najinih sončkov, ki sta sladko spala. To je bil izziv ... po dooooolgem času poljubčkati princeski, ne da bi se zbudili! A nama je uspelo to uspešno opraviti. (smeh) Mislim, da sva ju po tem še nekaj minut brez besed opazovala brez besed. Nato sva se v dnevni sobi sprostila in si ogledala prejšnje oddaje Bitka parov. (smeh)

Bi se še kdaj prijavila na kakšen podoben šov in kaj vama bo s snemanj ostalo v najlepšem spominu?

Če bi se še kdaj prijavila? Ne, ne, midva se zagotovo bova, ker taka pač sva ... malo drugačna. (smeh) Potrebovala sva nekaj časa, da se navadiva na snemanja, kamere ... kasneje na vse to postaneš imun. Najbolj v spominu nama bodo zagotovo ostale igre oziroma izzivi, ki so bili res zanimivi. (smeh)

JASMINA BANOVŠEK, 33 let, in UROŠ BANOVŠEK, 35 let

Uroš, v zadnjem izzivu ste tekmovali v tem, kdo bo hitreje pojedel Klemnovo pojedino. Si sicer znan kot hiter jedec ali raje počasi uživaš v dobrotah na mizi?

Jaz sem sicer zaradi narave dela navajen jesti bolj hitro, ja,vendar je bila Klemenova pojedina nekaj, česar nimam vsak dan na meniju, pa tudi želodec imam zelo slab, tako da sem presenetil samega sebe, da sem to sploh pojedel in še to zelo hitro. (smeh)

Iz oddaj smo razbrali, da sta bila nedvomno najbolj zabaven par v oddaji. Dogodivščin vama res ne zmanjka. Je humor pomemben del vajinega odnosa?

Ja, tisti, ki naju poznajo, bi lahko rekli,da sva takšna, kot sva bila v oddaji tudi drugače, preprosto zabavna, odkrita in tudi v svoji zvezi imava dejansko veliko teh zabavnih prigod in nama res nikoli ni dolgčas.

Uroš, Jasmina se je vmes pritoževala, da je še vedno nisi zasnubil. Se bo na tem področju kaj spremenilo, ko se vrneta domov?

Ja, Jasmina se včasih pošali na ta račun, da je še vedno nisem zasnubil, vendar v resnici sva se oba odločila, da se ne bova poročila, čeprav sva si v prvih letih zveze želela nasprotno, zdaj, po šestnajstih letih, pa veva, da to ni merilo ljubezni. Če se ljubiva in razumeva, je to za naju več kot poroka sama, denar, ki bi ga pa namenila za ta dogodek, pa raje vloživa v hišo, ki jo bova gradila.

Kar dolgo sta zdržala v hiši, ampak ali sta vseeno razočarana, da sta morala zapustiti tekmovanje?

Z vsakim tednom, ki ga zdržiš v hiši, si bližje zmagi in seveda nama ni bilo vseeno, da sva morala zapustiti šov na tej točki, sploh po dveh res uspešno opravljenih izzivih, ampak nimamo kaj. Igra je igra, za naju pomeni zmaga tudi to, da sva v šov sploh prišla, se do tukaj dokaj dobro odrezala in pustila dober vtis v očeh gledalcev.

Vaju je tekmovanje povezalo, kaj novega sta se naučila drug o drugem?

Morava reči, da sva kot partnerja že tako zelo povezana in da ne moreva drug brez drugega, tako da ne bi rekla, da naju je ta šov bolj povezal. Prej bi rekla, da sva se še kaj naučila o drug drugem in spoznala neke stvari, ki jih lahko seveda zdaj odpraviva in še bolje funkcionirava v svoji zvezi.