Zabava

Zvezdniki iznakaženi od lepotnih operacij

Agata Rakovec Kurent/Avenija
30. 4. 2016, 18.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V svetu slavnih in bogatih je staranje grozljiva zadevščina.

Donatella Versace

Igralke po 35. letu se pritožujejo, da zanje nenadoma ni več vlog, manekenke in modeli pa imajo še krajši rok trajanja. Zvezdniki si v želji po mladostnem videzu pomagajo tudi z obiski plastičnih kirurgov. Žal so rezultati včasih vse prej kot idealni.

John Travolta

John Travolta

Dvainšestdesetletni igralec, ki je v sedemdesetih veljal za seksualni simbol, trenutno igra odvetnika Roberta Shapira v uspešni nadaljevanki o sodnem primeru O. J.-a Simpsona Ljudstvo proti O. J.-u Simpsonu. Več zanimanja (ali bolje rečeno zgražanja) kot njegove igralske veščine je požela njegova spremenjena zunanja podoba. Gladko čelo razkriva, da se je zatekel k botoksu, z njim pa je tako pretiraval, da je izraz na njegovem obrazu ves čas nespremenjen. Dobro je vidno, da nosi lasni vložek, njegove obrvi pa so tako goste, kot da bi ukradel rep kakšne veverice. Na Twitterju so se na njegov račun usuli zlobni komentarji. »Travoltova lasulja in obrvi bi si zaslužile svojo serijo.« »Je obraz Johna Travolte v seriji del njegove vloge ali je danes res videti tako?« »Travolta je videti kot svoja voščena lutka, ki jo je nekdo pomotoma postavil ob radiator.« To je le nekaj mnenj o igralčevi osveženi podobi.

Donatella Versace

Donatella Versace

Šestdesetletna kreativna direktorica modnega imperija Versace je šolski primer ponesrečenih lepotnih operacij. Pretiravala je z obraznimi liftingi, zato ima na obrazu vedno enak zamrznjen izraz, njene ustnice pa so povsem nenaravne od polnila. Nekoč lepa ženska se je dodatno iznakazila z operacijami ličnic, liposukcijo in prsnimi vsadki.

Priscilla Presley

Priscilla Presley

Danes 70-letna Priscilla Presley je bila včasih prava lepotica, saj je omrežila samega 'Kralja' Elvisa Presleyja, s katerim sta bila poročena med letoma 1967 in 1973. V zakonu se jima je rodila danes 48-letna hčerka Lisa Marie. Priscilla je danes le še bleda senca nekdanje lepotice. Njen tiskovni predstavnik je povedal, da je bila »žrtev nekvalificiranega plastičnega kirurga«, ki naj bi vanjo vbrizgal industrijski silikon slabe kakovosti.

Daryl Hannah

Daryl Hannah

Petinpetdesetletna zvezdnica filmov Ubila bom Billa, Jeklene magnolije in Iztrebljevalec je veljala za pravo naravno lepotico. Veljala, kajti njena današnja zunanja podoba je plod dela lepotnih kirurgov. Žal so si slednji tudi pri Daryl dali duška in danes igralko težko razlikujemo od plejade skoraj identičnih blondink, naphanih z botoksom.

Melanie Griffith

Melanie Griffith

Ameriška igralka in hčerka Hitchcockove muze Tippi Hedren Melanie Griffith (58) si verjetno želi, da nikoli ne bi prestopila praga lepotne klinike. V preteklosti so ji povečali prsi in ustnice, dvignili veke, imela je liposukcijo, za nameček pa je pretiravala z botoksom. Nekateri trdijo, da je za njen iznakažen videz deloma odgovorno tudi čezmerno uživanje drog in alkohola.

Meg Ryan

Meg Ryan

Najboljši časi zvezdnice filmov Ko je Harry srečal Sally, Romanca v Seattlu in Čaka te pošta so mimo. Štiriinpetdesetletna Meg Ryan je na svoji koži izkusila vso krutost industrije sanj, saj že več kot desetletje ni posnela zares uspešnega filma. V želji po ohranjanju mladostnega videza je tudi Meg pretiravala z botoksom, ustnice pa so ji pretirano napihnili s polnili, da spominja na Jokerja. Režiserji se je ogibajo v širokem loku, saj z obrazom že dolgo ne zmore več pokazati pristnih čustev.

Mickey Rourke

Mickey Rourke

Igralec, za katerim so v osemdesetih letih vzdihovale ženske po vsem svetu, je eden redkih, ki lepotne posege prostodušno priznava. Dvainšestdesetletnik se je nekaj let profesionalno ukvarjal z boksom, kar je imelo za posledico (nekajkrat) zlomljen nos in počeno ličnico. Da bi svoj obraz spravil v red, se je zatekel h kirurgom. Nos so mu popravljali in rekonstruirali s kar petimi različnimi operacijami, rekonstruirali pa so mu tudi brado. Pri Rourku je dobro viden tudi obrazni lifting, čeprav o tem ni nikoli javno govoril. Igralec je eden redkih, ki mu neuspeli lepotni posegi niso povsem uničili kariere. Vloga v filmu Rokoborec mu je leta 2008 prinesla nominacijo za oskarja za glavno moško vlogo, toda kipec mu je z biografsko dramo Milk izmaknil Sean Penn.