Bitka parov

Nika je po opravljeni nalogi vseeno jokala

mv
25. 4. 2016, 07.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Že v drugi zaporedni oddaji Bitke parov ni zapustil noben par, zato se pritisk med pari stopnjuje, izdajajo jih živci in solze niso prav nič nenavadnega. Čeprav je Nikin Aleš uspešno opravil nalogo, se je ta zjokala.

voyo
Nika je bila razočarana nad tem, da ni bolj zaupala Alešu.

Razočarana je bila namreč, da je tako malo stavila na svojega dragega. »Presenetil me je,« je povedala po opravljeni nalogi in dodala, da joče zaradi lastnega razočaranja: »On je vedno verjel vame. Vedno je on tisti, ki me spodbuja.« Tudi Aleš ni skrival razočaranega pogleda, ko mu je povedala, koliko je stavila nanj.

Nika, v izjavi si povedala, da si razočarala sama sebe in da vedno Aleš spodbuja tebe. Še vedno tako misliš?
Razočarana sem bila nad svojo odločitvijo glede stave, saj nisem verjela, da bo Aleš opravil izziv; in takoj, ko je bil izziv opravljen, so me po vsem telesu preplavili mravljinci in razočaranje. Pritekle so tudi solze, saj sem od Aleša pričakovala, da bo razburjen in jezen, a me je vseeno objel in mi rekel na uho, da me ima rad. Želela sem, da bi me nadrl, ker sem si to zaslužila; s tem, ko je sprejel mojo nizko stavo, mi je bilo samo še bolj težko, saj smo ljudje navajeni, da smo za napake kaznovani in okregani.

Kaj natanko si mislila s tem, ko si dejala, da te vedno on spodbuja?
Moj Aleš v šestih letih nikoli ni povzdignil glasu nad mano in pokazal razočaranja, v njegovih očeh mi nikoli ne more spodleteti. To je tista potrditev, ki mi pomeni največ na svetu. Aleš mi daje vedeti, da sem kljub vsem napakam, ki jih imam, zanj najboljša.

voyo
Njun odnos je danes močnejši kot kdajkoli.

Vaju je igra še bolj povezala?
Sodelovanje v šovu Bitka parov je bila najboljša odločitev v najinem življenju. Že prej sva bila srečna v najinem odnosu, zaradi šova sva pa spoznala, kje sva šibka, in sva začela odpravljati pomanjkljivosti v odnosu. Predvsem name je imel šov velik vpliv, saj sem bila prisiljena opustiti svoj ego in videti Aleša malo drugače. Morala sem mu prepustiti kontrolo, česar sicer v zunanjem svetu nisem nikoli naredila. Dobil je priložnost, da je dokazal, da zmore veliko več, kot mu jaz priznavam. Ta poraz je bil nekaj najboljšega, kar se nama je lahko zgodilo, saj mi je odprl oči.

Kako zdaj vidita svoj odnos?
Skozi odnos drugih tekmovalcev sva se največ naučila, videla sva, kakšne odnose imajo Bojana in Tihomir, Ivana in Aleš ter Tanja in Aleš, in zaželela sva si podobnega odnosa. Skozi skupne dolge večerne pogovore smo si izpovedali ogromno iskrenih nasvetov in izkušenj, zaradi katerih sva danes boljša partnerja drug drugemu.

Aleš, videti je bilo, da si bil razočaran, da je tako malo stavila. Zdaj drugače vidiš zadevo?
Danes vidim, da je bila ta stava nekaj najboljšega, saj sva se morala spopasti s porazom, in tako sva spoznala, da naju negativne okoliščine ne morejo spreti. Odločila sva se držati skupaj in se boriti do konca ter verjeti v naju in najino zmago. Ugotovila sva, da sva veliko močnejša, kot si priznavava, predvsem pa veliko močnejša, kot so preostali tekmovalci mislili.