Tedenska Napoved

Tedenski horoskop: Končno je nastopil čas, da naravnamo kompase

Bern Jurečič
30. 6. 2019, 17.50
Posodobljeno: 30. 6. 2019, 18.00
Deli članek:

Ta teden dogajanja in sprememb na nebu ne bo zmanjkalo.

Dreamstime
Ta teden lahko imenujemo za prelomnega v marsikaterem primeru.

Če malo stopnjujemo, potem se bosta Neptun in Jupiter končno znebila tvorjenja T-kvadratov z drugimi planeti (tokrat čisto na začetku tedna sicer še Luna kot »zadnji dah«), tako da bomo končno lahko malo bolj naravnali svoje kompase; Mars bo prestopil v Leva in dva dni za njim Venera v Raka; Merkur se bo do konca tedna ustavil na svoji poti in naslednji ponedeljek krenil na svojo drugo letošnjo retrogradno sekvenco poti; v torek pa bo na nebu sončni mrk v Raku, ki pri nas sicer ne bo viden, a je vseeno pomemben, saj gre za popolni mrk. Pri vsem tem razgibanem dogajanju bomo lahko kar spregledali dejstvo, da se bo v četrtek Saturn popolnoma poravnal z Južno zanko – če vemo, da sta oba astrološka elementa povezana z izpolnitvijo karme in v veliki meri s prejšnjimi življenji ter da obenem Pluton ni daleč od torišča, potem lahko ta teden pod črto imenujemo za prelomnega v marsikaterem primeru, tudi v čisto individualnih zgodbah, predvsem kar zadeva trdnost, strukturo, varnost, dom in korenine.

Shutterstock
Horoskop

OVEN(od 21. 3. do 20. 4.)

Mars ta teden prestopa v Leva, kar se bo nekoliko kasneje sicer izkazalo za dobro, vsaj zaradi več energičnosti v potezah, vitalnosti in tekmovalnosti. Za začetek pa bo njegovo gostovanje kvečjemu označil konflikt z Uranom, zato ta teden pazite na vzkipljivost in prehitre poteze. Merkurjev obrat tam v bližini Marsa lahko prinese zastoj v odnosih, bodisi z otroki bodisi v ljubezenskih zadevah, morda bo kaj treba odložiti za kasneje. Pri poslih in v službi je vse bolj jasno, na koga lahko računate, in temu primerno boste vodili svoje poteze. Za študijske dejavnosti ta teden ni najboljši, in če imate izpite ali pa popravne izpite morda prav zdaj, boste morali od sebe dati več, kot ste predvidevali.

BIK(od 21. 4. do 20. 5.)

Venera prestopa v Raka, kjer sta zdaj še Sonce in lep del tedna tudi Luna, več bo dogajanja in potrebe po spremembah, predvsem zadev, ki na vas čakajo že dlje časa. Utegne se tudi zgoditi, da boste nekaj načrtovali v zvezi s financami in nepremičninami. Tam lahko nehote naletite na kak stari kompleks ali strah ali pa presenetljivo pričakovanje nekoga, ki vam je blizu. Sicer pa bo tokrat vaš glavni interes umiritev čustvenega stanja in odnosov, kjer bi radi vedeli, pri čem ste. Na vašem dnevnem redu bo veliko različnih opravil in le od dobrega razporeda je odvisno, kako dobro boste vse izpeljali. V odnosih z drugimi boste napredovali, manj konfliktov je videti.

DVOJČKA(od 21. 5. do 20. 6.)

Tudi če se na nebu (na videz) obrača Merkur, ni videti, da bi to ogrozilo vaše počutje tega tedna. Stalno boste v gibanju, če drugače ne, seveda po telefonu, veliko bo izmenjave mnenj in izkušenj, izvedeli boste veliko novega ter to prenesli še drugim. Nad tistimi »nad seboj« boste malo razočarani, še bolj pa nad nekim prijateljstvom, ki se je zadnje čase kazalo kot zelo zanesljivo ali obetavno. A ker ste dovolj prilagodljivi, vam ne bo slabega, več težav lahko v službi pričakujete od sebi enakovrednih, kajti ti bolj vedo, kdaj blefirate in meglite situacijo, pa vas lahko izdajo, še posebej če kaj počnete na njihov račun. V ljubezenske odnose boste vnašali pomirjujočo energijo, neke zamere bodo pozabljene.

RAK(od 21. 6. do 22. 7.)

Četudi ste prepričani, da ni vse v denarju, boste ta teden še največ razmišljali prav o njem. Ne samo, da se na tistem področju horoskopa obrača Merkur (in vrača v misli neke že pozabljene ali zanemarjene informacije), tudi Mars prihaja tja, kot bi zahteval, da se zdaj končno nekaj naredi. Če ste se na spremenljive odnose v službi po malem že navadili, vam bo lažje načrtovati svoje korake, delovanje sistema itak ni odvisno od vas. V ljubezni in zakonu stanje ni razveseljivo, saj Saturn in Pluton še nista zadovoljna z izplenom, kmalu pa na to področje s svojim vplivom pridejo še po vrsti Luna, Venera in na koncu retrogradni Mars. Lahko rečemo, da bo prihajajoče poletje v vašem zakonu vsaj pestro in zanimivo, če ne še kaj bolj konkretnega.

LEV(od 23. 7. do 22. 8.)

Merkur se obrača na samem začetku vašega znamenja, kamor prihaja zdaj še Mars, in če prištejemo njuno konfliktno situacijo z Uranom, ki »skrbi« za dogajanje v poslih in službi, lahko pričakujete energičen, napet, borben in vsak malo kompliciran teden. Da ne bi zmagali pri vsem tem, se ni bati, a se boste vseeno vprašali, zakaj mora vse to potekati s toliko porabljene energije, ko pa bi vendar lahko šlo vse kot po maslu ... Intuitivno boste začutili, kaj potrebujejo in pričakujejo drugi ter kaj vam je storiti. Če znate poslušati ta notranji glas (»glas srca«, šesti čut ali kakorkoli že to imenujete), imate v tem na splošno neugodnem času več možnosti za uspeh kot drugi.

DEVICA(od 23. 8. do 22. 9.)

Merkur bo skozi ta teden skoraj stal na mestu, oba njegova obrata pa vedno pomenita kulminacijo zapletov in negotovosti oziroma vsega tistega, kar si pod »retrogradnim Merkurjem« predstavljamo, in tudi tokrat ne bo drugače. Zato velja biti ta teden še posebej previden, šele v naslednjem boste lahko bolj mirni. Seveda to ne pomeni avtomatsko tudi težav, če si jih le ne boste nakopali sami. Celo če se »obesi« računalnik, zna biti, da se ne bi, če bi bolj pazili ali poskrbeli zanj, ko je bil čas. Venerin prehod v Raka lahko prinese novo prijateljstvo ali pa obudi – v kombinaciji z vračajočim se Merkurjem – neko staro. V odnosih z domačimi nekaj ne bo šlo skozi, razmisliti bo treba o drugačnem pristopu.

TEHTNICA(od 23. 9. do 23. 10.)

Venera gre v posle poslovnosti, uspeha, službe in statusa že ta teden, sploh pa v naslednjem bo prinesla možnosti za nekakšen preskok naprej ali navzgor, planeta pa povezujeta polji službe in financ, tokrat v obliki tujega denarja, na primer kreditov, investicij ali kakšnega izplačila. Mars gre že naprej od tega, neki načrti bodo zaradi njega na začetku viseli v zraku ali vnesli veliko nemira, kasneje, ko se prah malo poleže, pa se bo izkazalo, da so odlični in koristni. Ta teden se utegnejo pomešati ljubezenski in prijateljski odnosi, bodisi v kvaliteti odnosa samega bodisi v vidu tretje osebe, ki se pojavi. Razpršenost energij in akcij vam lahko ta teden prinese težave, nekaj reda bo treba narediti v korakih.

ŠKORPIJON(od 24. 10. do 22. 11.)

Planetarni premiki tega tedna škorpijonom prinašajo morda celo več koristi kot drugim znamenjem, vsekakor pa to ni čas za čakanje, kaj se bo zgodilo, ampak za akcijo; marsikaj lahko opazite in premaknete prej kot drugi ter si ustvarite prednost. Razmišljali boste o potezah, ki bi jih veljalo napraviti, da bi se vse skupaj čim bolj opazno premaknilo naprej. Sistemski premiki vas pri tem ne zanimajo, radi bi našli eno samo potezo, en sam udarec in potem seveda dosegli velik, po možnosti ključen učinek. Najti ahilovo tetivo vseh današnjih problemov, to bi bilo nekaj! V ljubezni je videti ugoden razplet, ampak bolj za vas kot za drugo stran, karkoli se bo že dogajalo. Vse besede resda ne bodo dobre, a se jih bo dalo čudovito obrniti v svoj prid.

STRELEC(od 23. 11. do 21. 12.)

Zadnje čase se večinoma vsi pritožujemo, da nam stvari nekako ne uspevajo. Pravzaprav ni mogoče reči, da ne gre, bolj je morda težava v pričakovanjih ali pa v primerjavah z drugimi, za katere je videti, da takih težav nimajo, in potem imate občutek, da niste uspešni. Z Marsovim prestopom se bo vsaj malo pokazalo, kam bo vse skupaj šlo, čeprav bo za začetek vse bolj na neki deklarativni ali informativni ravni, medtem ko realni koraki šele sledijo. Resnejše je področje financ – tudi če denarnica ni prazna, sta potrebni pazljivost in pozornost, možnost napačnih potez ali negativnih presenečenj ni majhna. Nekdo iz vaše okolice vas bo pozitivno presenetil, niste si mislili, da je zmožen take poteze ali uspeha. V srčnih zadevah se neke zamere vlečejo že predolgo.

KOZOROG(od 22. 12. do 20.1.)

Venera se seli v polje »drugih«, kar seveda ne pomeni samo partnerstva ali zakona, ampak kar druge na splošno, kar pomeni tudi poslovne dogovore in timsko delo. Na enem od naštetih področij boste prišli do nekega odnosa, ki nikakor ne bo mogel iti naprej, in postavilo se bo vprašanje, ali še naprej sodelovati v projektu ali ne. Kot po navadi boste želeli za vse poskrbeti kar sami, a to ne bo šlo. Treba bo ubrati kakšno drugo pot. Če boste uporabili malo dimne zavese z informacijami, vam lahko uspe izgladiti spor, s trdnostjo in trmo pa ne. V ljubezni bosta Mars in Uran družno poskrbela za precej prepiha, in če se želite izogniti resnim sporom, se potegnite nazaj za kak teden.

VODNAR(od 21. 1. do 18. 2.)

Jupitrovo gibanje precej obeta, a vse več indicev nakazuje, da realne možnosti niso tako dobre. Če naj bi kaj premaknili naprej, bi bilo treba aktivirati še druge, a se zdi, da boste to opustili, ker bi najverjetneje porabili preveč dragocene energije, in to za uspeh, ki ni zagotovljen, sploh ne ob Merkurju, ki se obrača konec tedna in bo s svojimi zapleti aktiven že zdaj. Čas je ugoden tudi za aktivne počitnice, šport in konjičke. Na domačo zabavo povabite stare prijatelje, presenečeni bodo in odlično se boste imeli. Sicer pa poskrbite za duševno in čustveno razbremenitev, mali problemi lahko ob dovolj veliki količini postanejo en sam velik problem, tudi tak, da vas položi v posteljo.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Vaše prepričanje, da se bo vse nekako izteklo v redu, nima čisto realne osnove, a se vi ne menite za to. Prav tako vas ne moti, če ta vaš odnos moti druge, in na koncu se je treba vprašati, ali je to sploh pomembno. Če bi vsi gledali na svet samo pesimistično, bi nam šlo še veliko slabše, ste prepričani. Da bi to lahko trajalo, pa potrebujete izpolnjen en predpogoj, to je aktivnost, ne glede na to, ali je fizična, mentalna ali duhovna. Na študijskem, pravnem in upravnem področju se stvari ustavljajo, nič ne morete narediti proti temu, saj to ni v vašem dosegu. Počakati bo treba na konec počitnic.

Profimedia
Planeti vplivajo tako in drugače.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo ta teden prišlo od 8°49 do 15°30 Raka.

Merkur bo prišel od 2°33 samo še do 4°27 Leva, kjer se bo naslednji teden obrnil retrogradno. 

Venera bo ta teden prišla od 26°40 Dvojčkov do 5°14 Raka, v katerega bo vstopila 3. 7.

Mars bo prišel od 29°19 Raka do 3°46 Leva, v katerega bo vstopil 1. 7.

Jupiter bo šel retrogradno od točno 17° do 16°16 Strelca.

Saturn bo retrogradno prišel od 17°51 do 17°20 Kozoroga.

Uran bo po Biku prišel od 5°54 do 6°06.

Neptun se bo zelo počasi pomikal retrogradno, tokrat od 18°42 do 18°39 Rib.  

Pluton bo šel počasi retrogradno od 22°13 do 22°03 Kozoroga.

Luna bo šla 2. 7. v Raka, 4. 7. v Leva in 6. 7. v Devico.

Mlaj in popolni sončni mrk bo na nebu v torek, 2. 7., ob 21.15 na 10°38 Raka.