Astro

Tedenski horoskop: začetek bo napet, konec pa dober

Sonči Nered Čebašek
6. 1. 2019, 16.50
Posodobljeno: 6. 1. 2019, 16.50
Deli članek:

Ob današnjem hitrem in zahtevnem utripu so pravkaršnji prazniki v večji meri že zgodovina in strumno hitimo naprej.

Profimedia
Kaj napovedujejo zvezde?

Začetek leta je za marsikoga precej napet in energičen, kar spričo premikov na nebu ni nič čudnega. Merkur z Marsom ter Luna z Uranom sta v neprijetnih odnosih, možnosti in priložnosti, da kje »poči«, ne manjka, a k sreči ta vpliv ne bo trajal dlje kot morda do sredine tedna. Še en prehodni generator spodbude bo tedaj na nebu, in sicer kvadrat med Jupitrom in Neptunom, kar prinaša nezadovoljstvo, razočaranje. Medtem se bodo vzpostavile zelo močne in vplivne energije Kozoroga, kar štirje planeti so tam in tudi ti po parih. Merkur bo dohitel Saturna in mu dal kakšno idejo za premakniti se naprej ali delovati drugače kot do zdaj, Sonce pa se bo poravnalo s Plutonom ter z njim izmenjalo poglede na uspešnost in učinkovitost. Tako bomo teden skoraj gotovo zaključili neprimerno aktivneje in uspešneje, kot pa je bilo videti na začetku.

Horoskop za teden od 7. do 14. 1. 2019

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Vi ste seveda že v polnem teku. Mars je hiter in uspešen, drugi planeti mu dajejo še ugoden okvir za delo, na primer Venera, ki se seli v sorodnega Strelca, Sonce in Pluton pa skupaj tvorita možnost še večjega prodora. Že kar prvi polni delovni teden v letu 2019 je za vas odlična priložnost doseči prednost pred drugimi. V srčnih zadevah napredujte počasneje, ta čas bi znali biti preveč zahtevni in agresivni. Sicer pa bo to za vas uspešen teden!

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Razkorak med tem, kaj bi si želeli narediti in kaj boste naredili v resnici, bo tokrat kar precej opazen. Venera, ki vstopa v Strelca, bo sicer v pomoč pri končevanju nalog, a Venera je premalo, saj so tisti, ki največ štejejo, v vašem trenutnem horoskopu bolj inertni. Boste pa ta teden prejeli odlične informacije za svoje delo v prihodnje, začeli boste delati dobre načrte, ki pridejo na vrsto kasneje. Za študente in dijake med biki pa je ta teden naravnost odličen.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Kar nekaj odličnih načrtov boste ta teden spletli, iz tega bi se dalo veliko narediti. Na splošno vas nemir žene naprej, ne bo zastajanja, venomer znova bo kje spet kak cilj, ki bi ga veljalo doseči. Sicer se boste ta teden nekoliko preveč ukvarjali bodisi z denarjem bodisi z vrednostjo drugih; raje poglejte sebe ali pa svoje finančno stanje, ki niti ni tako slabo. Vsekakor je od vas odvisno neprimerno več stvari, kot si morda mislite ta hip, ne ozirajte se toliko na druge.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Če se med številnimi informacijami najde tudi kakšna, ki vam bo dala misliti, na primer kaj vse bi lahko storili za svoj boljši jutri, se posvetite njej, preostalo pa prepustite sladki pozabi. Mars in proti koncu tedna tudi Uran sta v ugodnem položaju za vas, čim prej bi bilo treba zavzeti nov in aktiven kurz, tudi Venera vam je pri tem lahko v pomoč. V ljubezni in partnerstvu se kažejo neke radikalne misli ali poteze, malo premislite, ali je to res potrebno.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Če ste se hoteli po praznikih še malo dlje postavljati, potem vas bo ta teden doletela ohladitev. Nekaj bo treba spremeniti v načinu dela, pa ne zato, ker bi počeli kaj narobe, ampak zaradi zunanjih dejavnikov, in če kdaj, potem je za kakšno novo usmeritev, prakso ali rutino ta čas najboljši. Ne samo zaradi začetka leta, temveč predvsem zaradi močne podpore zvezd in planetov. V ljubezni se bo nekaj odprlo na lepše in boljše kot prej.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

V prvih dneh je možna napetost, skupaj s prehitrimi reakcijami, potem pa boste postali ustvarjalni in močni v potezah. Priložnost za to, da zasedete bolj aktivno in uspešno mesto, je izjemna, a zato se bo treba izogniti kompliciranju. Device namreč prepogosto počnete neko značilno napako – ko se pokaže nekdo, ki vsaj na videz »obvlada« delo in položaj, mu prepustite vodilno vlogo in hitro začnete skrbeti za vse drugo, kar pomaga sistemu.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Ta teden se bo začel precej nemirno in morda celo razdraženo, a bi to moralo vsaj do srede miniti. Venera prestopa v Strelca, kar je za lahkost korakov, dobre informacije in uspešno komunikacijo zelo dobro, in če boste vzpostavili kakšno dobro sodelovanje, lahko kar hitro dosežete viden uspeh. Kar zadeva denar, ne hitite, ampak naj bodo vaše poteze preudarne. Če se boste močno ogreli za neko osebo, boste razočarani, zato zmanjšajte pričakovanja.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Oba vaša vladarja, Mars in Pluton, sta ta teden vpeta v dogajanje na različen način, na začetku nekoliko stresno, potem pa uspešno in prodorno, ravno tako, kot imate najraje. Že kar na začetku leta boste aktivni kot le redkokdo, stalno boste na cesti ali kako drugače v gibanju. V ljubezni se nekaj kaže na obzorju, a je videti kot oseba, ki je že bila pomembna v vašem življenju. Ne bodite preveč neposredni, da si vnaprej ne bi zapravili morebitne dobre priložnosti.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Tudi če to za strelce ni najbolj značilno, se bo ta teden velik del vaših misli vrtel okoli zaslužka, denarja, honorarjev in stroškov. Izdatki med prazniki so vas spodbudili k bolj tvornemu odnosu in začelo se vam je odpirati, tako shajate precej bolje od drugih. Najpomembnejše je ohraniti miren pristop, hlastanje po kompenzacijah se ne bo dobro obneslo. V službi prihajajo neke manjše spremembe, ki vam ne bodo všeč, ne boste pa imeli vpliva na dogajanje.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Cela gruča planetov je ta čas v vašem znamenju, v ponedeljek tudi še Luna, ki pa bo hitro odšla naprej. Tako Saturn kot Pluton, ki sta pri vas najdlje in sta vas zadnje čase silila k dosežkom, sta dobila spremstvo, tokrat takšno, da bo možnosti za delovanje in rezultate več, predvsem zaradi drugačnega pristopa. Tako boste počasi dobili občutek, da vam res lahko uspe. Srečali boste osebo, s katero ste svoj čas prijateljevali ali imeli še kaj več.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Venerin prihod v Strelca bo nadomestil neko razočaranje, povezano bodisi z osebami okrog vas bodisi z načrti, ki nenadoma niso več izvedljivi. Napravili boste nove, prodrli s svojimi idejami ali pa stališči, tako da vam bodo drugi prisluhnili. Počutili se boste počaščene in vredne nekoliko več, hkrati pa boste poskusili izkoristiti trenutek ter malo povprašati po nagradi ali višji plači. Izid ni jasen, odvisen je od okoliščin.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Zamisli, ki jih lahko dobite ta teden, bodo sijajne in bodo vzbudile pozornost pri vsakomer, ki mu jih boste povedali. Tako je čisto mogoče, da boste kar naenkrat v pogonu – pri ribah se vedno dogaja, da toka ni mogoče zaustaviti, ko se enkrat spusti po bregu ... Sicer se utegne zgoditi, da boste dobili kakšno poleno pod noge, a ne dajte se motiti – preskočite ga! V ljubezni bo pomembna perspektiva – kar mi ta oseba lahko prinese v življenju, je bolje od trenutnega zadovoljstva.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 16°09 do 23°28 Kozoroga.

Merkur bo šel ta teden od 2°42 do 13°28 Kozoroga.

Venera bo prišla od 29°28 Škorpijona do 6°47 Strelca, v katerega bo vstopila 9. 1.

Mars bo prišel od 3°56 do 8°40 Ovna.

Jupiter bo šel ta teden od natančno 13°00 do 14°24 Strelca.

Saturn se bo premaknil od 12°04 do 12°54 Kozoroga.

Uran se bo ta teden zelo počasi odpravil naprej po Ovnu, le do 28°37.

Neptun bo ta teden počasi prišel od 14°12 do 14°23 Rib.

Pluton bo šel po Kozorogu od 20°47 do 21°01.

Luna bo 7. 1. vstopila v Vodnarja, 9. 1. v Ribi in 12. 1. v Ovna.

Ta teden lunine mene ne bo, naslednja (prvi krajec) je na vrsti šele naslednji ponedeljek.