Astro

Tedenski horoskop: hudič na koncu še z repom mahne

Bern Jurečič
14. 10. 2018, 17.14
Posodobljeno: 14. 10. 2018, 17.17
Deli članek:

V nekem ne tako opaznem segmentu našega življenja in odnosov se ta čas energije vrtijo po načelu »hudič na koncu še z repom mahne«, se pravi, da se tik pred tem, ko naj bi se nekaj izteklo, za kratek čas pojavi na zelo močan način.

Dreamstime
Še zadnji zamah?

Tokrat gre za napetost in predvsem nestrpnost v odnosih, o kateri zna marsikdo v zadnjih tednih povedati veliko, vsi pa se sprašujemo, od kod to ali pa kaj je zdaj s tem svetom. Sonce izhaja iz pritiskajočega kvadrata s Plutonom, kar zvišuje pričakovanja (od drugih in tudi od sebe), teži v odklanjanje reda in pravil, tišči v akcijo, tudi po sili, če ne gre drugače, v skrajnem primeru nas lahko pripelje tudi do nasilja. Če se Sonce izvija iz teh energij, je čisto dobra informacija, a tik pred zdajci se bo mimo pripeljala Luna, se postavila Plutonu ob bok in s prvim krajcem (torek) še zadnjič poudarila neprijetne energije – potem pa se bo izteklo in se bomo lahko ozrli okrog sebe, češ, koliko škode je bilo narejene v tem napetem času. Prav gotovo temu ne sledita razcvet in blaginja, a vedeti, da nismo čisto sami krivi za vsa nesoglasja in nesreče, je vseeno dobro. Odpravimo se naprej.

Horoskop za teden od 15. do 22. 10. 2018

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Veliko hotenja in prizadevanj je videti v vašem tokratnem horoskopu. Komaj boste dobro opravili z eno nalogo, že se boste ozrli okrog, katera je zdaj nova. Ničesar ne boste prepustili naključju, vaše akcije bodo smiselne in konstruktivne, vaši udarci dobro odmerjeni. V službi gre razvoj dogodkov bolj počasi, kot bi si želeli, ne pa tudi v napačni smeri. Podobno bo na ljubezenskem področju in v partnerstvu: od miru do izbruha je samo majhen korak.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Pred vami je veliko zadev, vsega skupaj toliko, da ne veste, česa bi se lotili najprej. Srčne zadeve so za zdaj v drugem planu, ker je veliko bolj pomembnih stvari na meniju. Pa tudi sicer tam ni videti česa pretresljivega, niti novega ne. Morda utrditev ali pa celo vrnitev kake stare simpatije, morda čisto rutina. Zasebniki med biki bodo v tem tednu veliko energije porabili za preboj naprej ali pa za zadržanje pozicije, ki jo bo nekdo ogrožal.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

V tem tednu je možno oboje – da boste naredili veliko in med tem celo odlične stvari, take, ki bodo očarale marsikoga, in da boste zaradi nestrpnosti (morda pa zaradi prehitrega in neprijetnega jezika) zapravili kako obetavno priložnost ali pa svoje dobro ime pri kaki osebi, s katero se morda ne bi bilo dobro skregati. V ljubezni kakih prijetnih sapic ni videti, zna biti, da bodo »na sporedu« pregovarjanja okrog tega, koliko je kdo vreden oziroma zaslužen za kaj.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Ta trenutek nič ni odvisno samo od vas, kar niti ne bi bilo narobe, če bi bili vaši interesi in želje izpolnjeni. K sreči ni videti prevelikih pričakovanj. Poskusili boste doseči neki dogovor s partnerjem ali s kom drugim, ki je na isti ravni kot vi. Nasploh pa je to dober teden za sodelovanja vseh vrst, pa tudi za nastopanje ali predstavitev v javnosti. V ljubezni dogajanja ne bo manjkalo, in če ne boste preobčutljivi na malenkosti, se vam ni treba nič bati.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Spet enkrat je na nebu taka konstelacija, da ne morete imeti vsega sami pod nadzorom. Ideje imate sicer dobre in tudi vrata se kar odpirajo, niste pa povsem prepričani, ali se bo izteklo ali ne. Če bi bili prepričani o kvalitetah in zanesljivosti drugih, bi še šlo, a to nikdar ni bila vaša prednost. Prav bi vam prišlo čim več fizične aktivnosti oziroma športa. V ljubezni bodo pihale mirne sape, toda tudi kakih premikov naprej ta teden ni videti, to pa vam bo že manj všeč.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Vsi okrog vas, tako ljudje kot rezultati, ki jih dosegate, vam bodo kazali, da se lahko bolj sprostite. Ob nekaj akcijah boste ugotovili, kako pomemben je vaš prispevek, in lepo bi bilo, če bi si to zapomnili ter gradili na tem. V ljubezni bodo zadeve potekale počasi in pod kontrolo, se pa bo glede nečesa treba odločiti oziroma opredeliti. Če ne boste preveč komplicirali, bo na koncu vse tako, kot mora biti, vi pa zadovoljni.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Vaš utrip zadnje čase ni hiter, k sreči pa tudi kakega pritiska, kaj vse je treba narediti, v horoskopu ni videti. Še najbolj je ta čas pri vas aktivirano drugo polje – denar, zaslužek, stroški. Tokrat bolj v pozitivni smeri, nekaj več bo nadzora nad izdatki. Zelo resno boste jemali svoj položaj v poslovni sferi, lepo bi bilo, če bi ga kot takega dojemali tudi vaši nadrejeni ter znali ceniti vaš prispevek. S prijatelji boste imeli lepe odnose, a samo če ne bo šlo za denar.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Tudi če navadno vse počnete »zares«, neredko v krču in pod pritiskom, da napak ne sme biti, bo v tem tednu precej drugače, znali bi biti sproščeni kot le redkokdaj. Najbrž bo tudi veliko različnih stvari na delovni mizi, treba bo preklapljati, po možnosti hitro. Ker se vam to ne dogaja pogosto, boste stanje jemali malo za zabavo in malo za izziv. V ljubezni neke dezinformacije, prekinjena komunikacija ali pa govorjenje drug mimo drugega.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Svoje zamisli in rešitve boste znali predstaviti tako, kot da bi kdo pisal zgodbo; vsi vam bodo prisluhnili in razumeli, kaj je treba narediti. Veliko prilagodljivosti, veliko prodornosti, brez posebnih obremenitev in obveznosti, skupaj to pomeni tudi dobre rezultate, s tem pa izpolnjenost. Če imate konjičke, ki vam jemljejo čas, si jih privoščite zdaj, kajti čez nekaj tednov bo dogajanja toliko, da zanje ne bo več toliko časa.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Lunino gibanje vsaj na začetku tedna kozorogom ne prinaša miru, preveč občutljivi boste na vse, kar se dogaja okrog vas. Že sredi tedna se bo videlo, da gre tok v čisto pravi smeri, le malo je treba umiriti konje. V resnici gre malo tudi za vašo neprilagodljivost ali pa vsaj za težnjo, da vse stoji tam, kjer mora, in da je struktura stabilna, stalna. Ko se tu in tam najde kdo, ki tega ne ve ali pa to ignorira, kar na hitro zamaje vašo trdnost.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Precej živčen teden je videti, a neprijetno dogajanje se izteka, že naslednji teden bo bistveno bolje. Iztekajoči se kvadrat Sonca in Plutona lahko dobro zadene tudi vas, marsikateri vodnar bo imel ta teden glavobol zaradi nakopičenih zadev. Dobro bi vam delo ustaviti se malo. Prijatelji bodo imeli do vas neke zahteve, vprašanje je, ali se jim morda ne izplača prisluhniti, saj več oči več vidi, res pa je, da vodnarji prav tega (da bi vam kdo solil pamet) ne marate.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Kaj bo jutri, bo naenkrat pomembnejše od tega, kaj ste, s kom ste, kaj počnete in kakšne vrednote so vas pripeljale do tega, kar ste. V službi si boste zaželeli sprememb, kar nekaj akcije boste sprožili v tej smeri. Zna biti, da bo nekdo sicer proti, tu pa se ne bo dalo narediti nič. Finance, ki sicer ne bodo cvetele v tem tednu, vas pri vaših prizadevanjih ne bodo zmotile ali ustavile. Saj vendar pride jutri, ki bo kajpak boljši, si boste rekli.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 21°30 do 28°27 Tehtnice.

Merkur bo prišel od 7°27 do 17°30 Škorpijona.  

Venera bo ta teden retrogradno prišla od 9°11 do 5°53 Škorpijona.

Mars bo šel od 12°06 do 15°39 Vodnarja.

Jupiter bo šel ta teden od 24°47 do 26°13 Škorpijona.

Saturn se bo ta teden premaknil naprej od 3°43 do 4°10 Kozoroga.

Uran se bo ta teden retrogradno premaknil od 0°55 do 0°38 Bika.

Neptun bo retrogradno prišel od 14°08 do točno 14°00 Rib.

Pluton se bo zelo malo premaknil naprej, in sicer od 18°48 do 18°51 Kozoroga.

Luna bo 17. 10. vstopila v Vodnarja in 19. 10. v Ribi.

Prvi krajec bo na nebu v torek, 16. 10., ob 20.01 na 23°19 Kozoroga.