Napoved

Tedenski horoskop: možnosti za premike se približujejo

Bern Jurečič
2. 9. 2018, 15.00
Posodobljeno: 2. 9. 2018, 16.08
Deli članek:

Horoskop za teden od 3. do 10. 9. 2018.

Dreamstime
Pred nami je zanimivo obdobje.

Kar številni so tisti, ki ta čas pričajo o tem, kako se je »kaj zalomilo« v zadnjih tednih ali pa »se je vse ustavilo« ali »nič ne gre« in podobno. Niti ni čudno, da je tako. Tu so trije obrati planetov zelo blizu časovno drug drugemu, počasi (ker je najbolj počasen) se pripravlja še Plutonov, in če se vmes ne bi na svoji poti obrnila še Venera (med 5. oktobrom in 16. novembrom), bi v zgolj mesecu in pol prišli iz položaja s šestimi retrogradnimi planeti do položaja z le dvema; no, tudi če bo trajalo malenkost dlje, že na začetku januarja bomo v položaju, ko retrograden kar nekaj časa ne bo niti eden ... Ali lahko rečemo, da se vseeno »odpira« in da bo vse krenilo po neki svoji, nam pogosto nerazumljivi logiki? Lahko, tako tudi bo. Ni seveda nujno, da bodo vsa ta gibanja simpatična nam Zemljanom, je pa seveda res, da bomo imeli možnosti premakniti kaj ... če se bomo potrudili ...

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Marsov trenutni položaj ni rožnat, nase prevzema preveč napetih energij, da bi lahko bili čisto mirni, zato pazite, da si zaradi silne osebne energije, ki vas krasi zadnje čase, ne naredite več škode kot koristi. Večkrat boste prehitri bodisi v besedah bodisi v dejanjih. Nekomu bi morali pomagati, a si boste premislili, saj vas je ta oseba že pustila na cedilu. V zakonu, zlasti rojenih v zadnji dekadi znamenja, bo precej vetrovno in spremenljivo, odločitve pa pustite stati kak teden ali dva.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Napetosti v horoskopu kažejo, da vam bo sicer šlo, a se bo vse dogajalo nekako težko, s prebijanjem, argumentiranjem, kratkimi stiki predvsem z nadrejenimi. Če bi se dalo za kak teden skriti v mišjo luknjo, to sploh ne bi bila slaba rešitev, ker pa to verjetno ne bi šlo, peljite svoje korake raje previdno kot pogumno. Glede financ toliko previdnosti ni treba, lahko boste speljali akcije, ki so čakale »na boljše čase«. Le popustljivi do drugih ne bodite, kar zadeva denar.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Merkurjevo gibanje nakazuje trend iskanja varnejših možnosti, obenem pa boste svoje delovanje nekoliko upočasnili, morda se boste bolj kot sicer posvetili samo eni ali dvema zadevama, da ne bi razmetali preveč energije. Tudi sicer, na primer pri financah, boste razmišljali varčevalno. V službi bi moralo iti dobro, in če razmišljate o menjavi službe, delovnega mesta ali pa resorja, bi boljši čas za to težko našli, zato ne izgubljajte časa, če se pojavi prava priložnost.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Okoliščine vam ne bodo dale miru in napravili boste nekaj pomembnih korakov. Pošteno jih ovrednotite prej, preden vas spet popade občutek, da ne znate ali ne zmorete. Za ustvarjalce med raki so ti dnevi ugodni kot le redkokdaj. V srčnih zadevah in partnerstvih rakov se kažejo mirne in zadovoljne sape, veseli boste ob misli, da barka pluje v pravo smer in da vam tudi na daljši rok kaže dobro. Pazite na to, koliko lukenj ima vaša denarnica.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Vaše poslovne in službene poteze bodo ta teden v veliki meri odvisne od čustvenih odzivov, ne bo vam vseeno, kako vas gledajo in koliko vas cenijo ljudje okrog vas. Ali bodo rezultati kljub vsemu enako dobri, je zato bolj odvisno od drugih kot od vas samih. V prilikah, kjer se sentiment ne bo pojavil, lahko rečemo, da zelo dobro veste, kaj vam je narediti, vaša smer je jasna in stališča tudi. Kar zadeva ljubezen in nove zveze, bodo ta teden precej v nevarnosti, da vas hitro mine.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Sredi tedna v Devico vstopi Merkur, tik zatem pa še Luna, takrat z energičnostjo, vitalnostjo in egom ne boste imeli težav. Da je devica enkrat polna sama sebe, to pa je že res nekaj. No, to lahko pomeni tudi kritiziranje vsevprek, cinizem, prehudo natančnost pa še kaj. Vsekakor pa imate možnost izpeljati in dokončati svoje naloge, ne da bi vas kdo zmotil. V partnerstvu je videti neko nejasnost, ki se je za zdaj še ne bo dalo razrešiti, prava pot pa je kot vedno pogovor.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Nekaj razkoraka je videti med tem, kaj vse bi radi naredili in dosegli, ter tem, koliko je možnosti za to. Neke okoliščine vas bodo pritisnile ob steno, iskali boste poti iz zagate ali pa nekoga, ki bi vam pri tem lahko pomagal. Do vikenda pazite na finance, predvsem v segmentu obračanja denarja in investiranja, zna tudi biti, da pridejo nepričakovani stroški, sicer manjši, a neprijetni. V ljubezni je mogoče vse razen stalnosti in miru, potrpite še malo, kmalu bo bolje.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Nekaj nasršenosti zaradi neugodne kombinacije Marsa z Uranom ne bi smelo povzročiti preveč skrbi, horoskop kaže tudi možnost uspeha, celo kakega večjega koraka. Prvih nekaj dni boste s svojo prodornostjo iritirali ljudi in jih sicer pripravili v gibanje, a si s tem tudi nakopali nekaj nove slabe volje od ljudi. Potem bo šlo bolje, rezultati pa bodo presenetili tudi vas. V ljubezni se megla počasi dviga, a v resnici se boste imeli čisto v redu.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

V poslovnih in službeni sferi prihaja do sprememb, tudi če majhnih. Lahko da bo glavna sprememba vaše lastno razmišljanje o službi, svojem položaju in perspektivi, to zna biti pomembnejše od tega, ali boste sedeli v kakšni drugi pisarni ali ne. Vaša prilagodljivost vam lahko prinese veliko sreče. Če na denarnem področju počasi gradite konstrukcijo, ki naj bi potem veljala nekaj časa in ostala trdna, potem si boljšega časa ne bi mogli izbrati.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Razvejanost planetarnih energij, ki vladajo trenutno na nebu, zna iti kozorogom, vajenim, da pogosto ne gre vse tako dobro, kot bi lahko šlo, bolj v korist kot vsem drugim. Tudi če bo šlo bolj polagoma, boste eni od redkih, ki se čez to ne boste pritoževali – kozorogi ste tega vajeni, to imate že v krvi ... Za svoja prizadevanja boste dobili širši konsenz, vaše usmeritve bodo sprejeli tudi nekateri izmed tistih, ki so vam še nedavno glasno nasprotovali.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Mars se mota okrog vašega znamenja, kamor pride zelo kmalu, in ker sta v ne najbolj posrečenih položajih ta čas tako Sonce kot Luna, boste kar malo preveč občutljivi in razdražljivi, ničesar si ne boste pustili reči. S financami nekaj bi, a ne boste vedeli, ali se lahko v redu izteče. Predvidoma zadeva ne bo šla, raje sprejmite takšno misel kot pa tveganje. Pazite tudi na signale, ki vam jih pošilja organizem, da se ne bi kaj nabiralo v vas, ne da bi vedeli.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Ta teden se bodo zadeve odvijale raje malo počasi kot ne, a vseeno so vaše možnosti velike, pa naj gre za običajno delo in aktivnosti ali pa za finančne poteze. Tudi če se Neptun še tako razdaja, pa vseeno naleti na koga, ki mu vaše početje ni všeč. Žrtvovati se za koga je z vaše strani čisto v redu, častno in pošteno. Kaj pa druga stran – ali vašo pomoč sploh potrebuje? Neki lepi načrti bodo doživeli spremembo, v skladu z novimi informacijami bodo usklajeni in vam bodo spet všeč.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 10°22 do 17°09 Device.

Merkur bo prišel od 24°32 do 7°01 Device, v katero bo vstopil 6. 9.  

Venera bo prišla od 25°03 Tehtnice do 0°22 Škorpijona, v katerega bo vstopila 9. 9.

Mars bo šel počasi direktno 28°52 Kozoroga, v tem tednu bo prišel do 29°47.

Jupiter bo šel ta teden od 17°25 do 18°27 Škorpijona.

Saturn se bo ta teden ustavil (na 2°33 Kozoroga), potem bo zelo počasi krenil direktno.

Uran se bo ta teden retrogradno počasi premaknil od 2°17 do 2°07 Bika.

Neptun bo retrogradno prišel od 15°12 do 15°01 Rib.

Pluton bo retrogradno prišel od 18°56 do 18°51 Kozoroga, tudi on je vedno počasnejši.

Luna bo 4. 9. vstopila v Raka, 6. 9. v Leva in 8. 9. v Devico.

Zadnji krajec bo na nebu v ponedeljek, 3. 9., ob 4.37 na 10°34 Dvojčkov, polna luna pa v nedeljo, 9. 9., ob 20.01 na točno 17° Device.