Za teden od 16. do 22. julija

Tedenski horoskop: prihajajočih sedem dni bo nenavadnih

B. J. / Novice Svet24
15. 7. 2018, 16.18
Posodobljeno: 15. 7. 2018, 16.20
Deli članek:

Teden pred nami bo, kar zadeva planetarne energije, precej nenavaden.

Profimedia
Merkur se bo spet vrinil v prvo vrsto.

Večina planetov bo delovala kar nekako »sama zase« in s tem bodo vnašali intenzivnost v poteze in vplive, nekateri pa bodo v odlični medsebojni povezavi – bolj na začetku tedna kot kasneje – poskrbeli za dober iztek aktivnosti in odpiranje vrat za naprej. V prvo vrsto se bo ta teden spet enkrat prerinil Merkur, ki najprej deluje osamljen in bomo imeli zato pri komunikaciji na splošno težave, poleg tega pa se ustavlja na poti in lahko računamo, da bo pred obratom v svojo drugo letošnjo retrogradno sekvenco poti, ki se bo začela 26. julija, že povzročal motnje v koncentraciji, komunikaciji in odnosih z okolico, podobno kot nam prinaša trikrat na leto in se znamo na to že pripraviti. Teden pa je na splošno dober za duhovno iskanje, filozofska in religiozna vprašanja, težnje po skladnosti, sklepanje ključno pomembnih dogovorov, mediacijo, meditacijo in delo na sebi.

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Nekaj ustvarjalne napetosti, nameni, ki se jih ne da kar tako, na hitro izpeljati, prijateljstvo, ki ne poteka najbolje – kar nekaj je področij, ki vas bodo motila, bodisi zato, ker ne bo teklo v redu, bodisi ker bodo odvisna bolj od drugih kot od vas. Toda če se boste vklopili v sistem, vam ne bo slabega, prej nasprotno, veliko boste dosegli. V ljubezni se bo že po malem poznal vpliv Merkurja – besede ne bodo stekle, zna biti, da bo na sporedu molk ali pa umik ...

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Venera tako ugodnih povezav že dolgo ni imela in velja jih izkoristiti. Ustvarjalna in estetska žilica se bo izkazala za zelo koristno, poželi boste nemalo občudovanja ob tem, kaj vse znate, pa če gre za vrt, šivanje, kuhanje ali nekaj, kar dosegate zunaj doma. Čas je tudi za gibanje, šport, rekreacijo in zabavo, hojo v hribe, svež zrak, polnjenje baterij za prihodnje mesece. V ljubezni se bo odnos uredil po vaši želji ali pa boste začeli nekega novega, kar ste že nekaj časa čakali.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Dvojčki se boste ta teden trudili še bolj, a brez večjih rezultatov, pravzaprav tudi z zelo malo možnostmi zanje. Kot bi kdo prestavil v prosti tek ... Seveda ni takoj čas za obup, veliko lahko naredite drugod, na primer glede posesti, staršev, vseh različnih vidikov »za nazaj«, pa tudi glede finančnih struktur in namenov. Če ste imeli zadnje čase kakšne opravke ali skrbi, povezane z zdravjem, bo zdaj dosti bolje, še posebej če se boste tudi sami kaj trudili v tej smeri.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Področja, kjer vam gre ta teden lahko vse kot po maslu, so vsa tista, ki vključujejo odnose na kakršenkoli način, naj gre za sodelovanje, na primer v poslih ali kakšnem timu, ali pa za soseščino in opravke s sorodstvom. Tudi pri potovanjih, učenju, pisanju in računalništvu imajo lahko predvsem rojeni v prvi dekadi znamenja veliko uspeha v teh dneh, ob čemer je treba upoštevati Merkur, zelo agilen prav na teh področjih, ki ta teden že kaže mišice in se postavlja na prste.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Če si želite uspeha, ni časa za bahanje, kdo je boljši in kdo zaslužen. So pa zvezde dobro postavljene za delanje reda, ne glede na to, za katero področje gre. V zakonu in poslovnem partnerstvu se pazite hitrice in nepremišljenih zaključkov. Finančno se vam zadeve lahko iztečejo dobro, a le če niste prehitro zadovoljni ali površni, pri čemer velja še enkrat opozoriti na Merkur, ki že željno čaka na tiste, ki bodo kaj spregledali.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Veliko lepih želja boste imeli ta teden in tudi možnosti, da bi jih izpolnili, bati se je le tega, da se boste prehitro ustavili, če bo kje zapihalo, in potem ostali na pol poti. V ljubezni in partnerstvu planetarni vplivi delujejo v smeri urejanja, dogovora in utrditve zveze, zdaj tudi ni čas za kompliciranje in male zamere. Tudi če s čim morda ne boste čisto zadovoljni, poskusite pogledati nekoliko širšo sliko, pa boste povlekli same prave poteze. 

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

V prvi polovici tedna bo na poslovnem področju še nekaj pritiska, potem se bo vzdušje umirilo in boste spet lahko delali tako, kot znate. V srčnih zadevah pravega miru ne bo, bolj na vroče-hladno bo šlo in tudi v zakonih tehtnic ne bo dosti drugače; potrpite še teden ali dva in bo bolj mirno. Če pa imate kje kaj skritega, se lahko zgodi zelo prijetna sprememba – ta oseba vas bo opazila. Glede financ lahko naredite kako večjo potezo, dobro se bo izteklo.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Če kateri, potem je ta teden kot nalašč za uspehe, dosežke, zmage. Vplivi, ki nam ne gredo na roke, delujejo tako, da škorpijonom ne morejo do živega, tisti, ki vas podpirajo, pa so usmerjeni tako, da so rezultati lahko le še boljši. Celo čisto po sreči ali pa »samo od sebe« se kaj lahko izpelje ... Če v partnerstvu zadnje čase ni najbolj cvetoče, se lahko ta teden dogovorita o pomembnih stvareh in kaj zastavita povsem na novo ter dolgoročno.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Če se je mrk prejšnji teden odvil na področju temeljitih sprememb, so ti dnevi kot nalašč za pridobitev pravih informacij o tem, kateri koraki vodijo v pravo smer. Nekaj pritiska v prvih nekaj dneh bo samo dodatna spodbuda – ali pa opomnik, da zdaj ni dobro zastati in čakati. V ljubezni so možne prehitre besede ali pritisk na drugo stran, naj kaj stori, v partnerstvu pa lahko, ravno nasprotno, pričakujete manj komunikacije ali izmikanje.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Ta teden boste skoraj gotovo delali in delovali lažje, manj obremenjeno, in vsekakor bolj usmerjeno v prihodnost kot po navadi. Pri financah bodite zelo pazljivi, saj Merkur že kaže zobe in je možnost kakega neljubega spregleda čisto blizu. V srčnih zadevah se kaže ali kaj novega ali kakšen preobrat, ni nujno, da na slabo. Partnerstva rojenih v zadnji dekadi znamenja bodo na udaru, lahko bi prišlo do konfrontacije »ti ali jaz«; a že konec tedna bo bistveno manj nemiren.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Mars v vašem znamenju dela neutrudno, ne pa tudi prijetno za vas. Če je ta teden ves čas in vse bolj v napetih odnosih z Uranom, bo potem na vrsto prišel še Sončev vpliv in vzrokov za zmago in preboj ne bo manjkalo, a tudi slabe volje ne bo malo. Teden je odličen za dopust kje stran od dogajanja in polnjenje baterij, pa tudi sicer za zdravje ali terapije, če jih potrebujete. Pri financah se vam lahko posreči kaj velikega, tudi če gre za investiranje ali obračanje denarja.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Po nekaj tednih, ko napetosti ni manjkalo in se je bilo treba včasih ustaviti ali vprašati, ali je pot sploh prava, se zdi, da se bo odprlo, vsaj številne informacije kažejo na to. Proti koncu tedna se bodo sape umirile na ljubezenskem področju, bodisi se bodo razblinili sumi bodisi bodo pričakovanja manjša. So pa ti dnevi odlični za lepe trenutke v partnerstvu, morda prijeten dopust, pa za dogovarjanje in celo poslovna partnerstva vseh vrst.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 23°21 Raka do 0°02 Leva, v katerega bo vstopilo 22. 7. ob 22.59.

Merkur bo šel od 19°23 do točno 23° Leva in se že pripravlja za svojo naslednjo retrogradno pot.  

Venera bo prišla od 6°27 do 14°07 Device.

Mars bo retrogradno prišel od točno 7° do 5°18 Vodnarja.

Jupiter bo šel ta teden zelo počasi direktno, in sicer od 13°23 do 13°34 Škorpijona.

Saturn bo retrogradno prišel od 4°32 do 4°05 Kozoroga.

Uran bo ta teden prišel od 2°21 do 2°27 Bika.

Neptun bo retrogradno počasi prišel od 16°18 do 16°11 Rib.

Pluton bo retrogradno prišel od 19°56 do 19°46 Kozoroga.

Luna bo 17. 7. vstopila v Devico, 20. 7. v Tehtnico in 22. 7. v Škorpijona.

Prvi krajec bo na nebu v četrtek, 19. junija, ob 21°51 na 27°06 Tehtnice.