Astro

Ne zavedamo se, kam nas to vodi!

NN
15. 7. 2018, 12.34
Posodobljeno: 15. 7. 2018, 12.44
Deli članek:

Ločitev od realnosti in vstop v duhovno – vizualni svet predstav, vizualizacija z umom, ne z očmi, v človeku zavzame pomembno mesto v življenju. Duhovna poglobitev vase, zamišljanje stvari in podob, bežanje od realnosti imenujemo vizualizacija.

Profimedia

Če jo izvajamo pravilno, nas nič ne more zaustaviti pri doseganju ciljev, ki smo si jih zastavili. Vizualizacija spodbuja delovanje desne možganske polovice, kjer je center ustvarjalnosti in čustev, ter od tam pošilja dražljaje prek možganske skorje v hormonski in avtonomni živčni sistem, odgovoren za telesne funkcije. Ta tehnika zavzema danes pomembno mesto v napredni psihoterapiji, kajti z njo dosežemo prehod v stanje globokega psihofizičnega miru ter duhovne in telesne sprostitve. Tako preidemo v stanje alfa, ki se pojavi, ko smo na prehodu v spanje in na prehodu v prebujanje. V današnjem času je vedno več zdravnikov in psihiatrov, ki priznavajo, da pozitivno mišljenje koristi pri ohranjanju zdravja in kot pomagalo k zdravljenju mnogih težav psihičnega ali fizičnega izvora. 

Vizualizacija spodbuja delovanje desne možganske polovice.

Vizualizacija in zdravje 

Ljudje skrbijo za svoje zdravje na različne načine. Pomembno je, da verjamemo v zdravilno moč naših lastnih misli in predstav, v pozitiven učinek našega lastnega razmišljanja in ravnanja. Spoznati moramo, da so misli tiste, ki realnost povezujejo z željami. Vsaka bolezen je neskladje energij v telesu, zato je zelo pomembno, kaj se dogaja v bolnikovem duhu, oziroma je to mnogo bolj pomembno kot bolezen sama. 

Vedno si zamislite slike, ki so vam priljubljene in si jih lahko predstavljate.

Psihoimunologija 

Ta se je v splošni medicini rodila kot posledica spoznanja, da je imunski sistem zelo pomemben za vzdrževanje zdravja, da pa tega dosegamo s celotno harmonijo in ravnotežjem med fizičnem telesom, umom in dušo. To pa ne pomeni, da ne obstajajo več bakterije, virusi in tumorji, pomeni le, da se s krepitvijo imunskega sistema in močjo duha njihov učinek zmanjšuje. Dokazano je, da vizualizacija okrepi imunski sistem. Ne poveča se samo število belih krvničk, temveč tudi zviša nivo hormona TIMOZIN-ALFA-1, ki je pomemben za limfocite tipa T. Če dovolj pogosto vizualiziramo, se naša pričakovanja povečajo, mi pa začnemo ravnati tako, kot da bi to že bila realnost. Vizualizacija je sestavni del številnih sprostitvenih terapij, je ena pomembnejših terapij kot podpora bioalternativi pri zdravljenju raka. V umu si ustvarite sliko svoje bolezni, nato si zamislite, kaj boste uporabili v boju zoper njo. Z njo se morate v živo in slikovito spopasti, gledati, kako odpravljate bolečino, in s tem krepiti svojo sposobnost samozdravljenja.

Vsaka bolezen je neskladje energij v telesu.

Vaša predstava naj si predstavlja sebe, kako ste spet zdravi. Najbolj pomembno je, da imate v telesu občutek, da se vse, kar vidite v duhu, tudi dejansko dogaja. Vedno si zamislite slike, ki so vam priljubljene in si jih lahko predstavljate, tudi zdravilo in orodje, s katerim boste napadli bolezen, so lahko izmišljeni po vašem okusu. Sile zdravljenja morajo biti močnejše in prodornejše od sil bolezni.
Kako si olajšamo vizualizacijo, preberite 
TUKAJ – Kar si predstavljamo, se lahko resnično zgodi!