ZAPISANO V ZVEZDAH

Horoskop za teden od 19. do 26. 9. 2016

S.N.Č.
18. 9. 2016, 13.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Sprememb na nebu bo v tem tednu kar nekaj, in če jih pogledamo nekoliko natančneje, bomo opazili, da so vse stisnjene v 22. in 23. september.

Arhiv Svet24
So vam zvezde naklonjene?

Horoskop
za teden od 19. do 26. 9. 2016

Po vrsti Merkurjev obrat v direktno smer (s tem t.im. 'stacionarnost', zaradi česar moramo še toliko bolj paziti nanj ...), Sončev prehod v Tehtnico, zadnji krajec in skoraj sočasno še Venerin prehod v Škorpijona. Energija Tehtnice je konsenz, dogovarjanje, usklajevanje, energija Škorpijona je učinkovitost in nestrpnost, Merkurjeva dokončana retrogradnost govori o zadevah za nazaj in nuji, da jih opravimo, dokler je še čas ..., zadnji krajec pa se dovrši na samem začetku znamenja Raka - bolj jasnega nakazila "zaključevanja nečesa" skorajda ne more biti, vsaj v astrologiji ne. Od tu naprej je potem - nekaj novega? Že na začetku leta je bilo rečeno, da bodo zadnji trije meseci bolj aktivni in uspešni kot prvih devet, v katerih smo bili deležni bolj zavlačevanja in razočaranja ... In upajmo, da bo res tako.

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Pluton v tem tednu predstavlja nekakšen izhod iz težav, kaže pa se kot neustavljiva potreba po uspehu, zmagi, napredovanju, preboju naprej. Vsako zavlačevanje, obotavljanje in izmikanje vam bo odpihnilo pokrov. V ljubezni veliko prizadevanja in verjetno tudi uspeh, saj se boste znali približati tako, kot ustreza osebi, ki jo boste imeli v mislih. Poskusite ne rušiti mostov v odnosih po nepotrebnem, pa se bo vse izteklo dobro.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Začetek tedna je videti kot nekako obotavljiv, kot da ne bi vedeli, katera pot je prava, ali pa da bi čakali garantno pismo, da se bo vse izteklo dobro ... Možnosti, da uspeh doseže kdo drug, so znatne, vam bo ostalo le kritiziranje poteka ali morebitnih napak. Kot kaže, vam bo manjkalo malo ognjevitosti, žara, s tem bi lahko dosegli še več. V ljubezni neki zapleti, pomislili boste, kaj vam je vsega tega treba, saj je bilo brez tega čisto v redu ...

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Zelo si boste prizadevali za tisoč stvari in dajali boste vtis, da se vam mudi ter da morate dokončati še veliko tega. Ustavljanje in obrat Merkurja prinaša zastoj ali pa vsaj potrebo po dodatnem preverjanju korakov in informacij. Na finančnem področju so vaše možnosti pri obračanju denarja, investiranju ali na borzi ter pri lotu zelo dobre, tudi kako večje tveganje se lahko izteče dobro, seveda ob pravilni uporabi previdnosti in razuma.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

V tem tednu boste želeli premagati neki svoj strah, ki vas tišči k tlom že dlje časa. Horoskop vam pri tem stoji ob strani, seveda pa je čisto mogoče, da se boste odločili povleči se nazaj v svoje zavetje, nakar vas bo ta lekcija čakala do naslednjič. Do domačih, predvsem do staršev ter zadev v zvezi z domom in nepremičninami boste to pot veliko bolj spravljivi ali celo obotavljivi. To se bo izkazalo za dobro, nekaj se bo razrešilo samo od sebe.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Sonce se vse bolj izvija iz neugodnih povezav in lahko ste spet takšni kot navadno, se pravi samozavestni, odločni in močni. Zadnji krajec pri vas pade v dvanajsto hišo - ste bili morda do koga preveč ali predolgo sentimentalni in popustljivi? Če ste, se bo to ta teden končalo. V ljubezni različno, rojeni v zadnji dekadi zelo aktivno in osvajalsko, rojeni sredi znamenja z nekaj več težav ali vsaj ne tako tekoče, kot bi pričakovali. Pri financah tako Merkur kot Neptun čakata na vaše spodrsljaje.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Kakor se ta teden ustavlja in obrača Merkur, tako se bodo spreminjale tudi vaše akcije in prizadevanja. V drugi polovici morda kor kak zastoj - stanje na mestu brez vidnega razloga - ali pa kako večje kompliciranje, iz katerega bo težko zlesti. Konec tedna se bo nekaj odprlo na finančnem področju, morda čisto po sreči, lahko da pride neki denar, ki ste nanj samo potiho upali ... Res pa je, da s pomembnimi premiki malo počakajte, naj se najprej stabilizira Merkur.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Bolj kot z drugimi se boste tokrat ukvarjali s seboj, od vprašanja, ali imate prav in ali vas odločitve peljejo v pravi smeri, do tega, ali se morajo skodelice tehtnice vedno zibati v harmoniji, pri čemer gre potem veliko problemov pod preprogo. Srečanje Jupitra in Sonca ob koncu tedna vam lahko prinese kako veliko srečo ali pa posebej ugodno okoliščino. Rojeni v tretji dekadi bodo imeli veliko opraviti s komunikacijo ali prometom, in to uspešno.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Precej pester teden je pred vami. Od zapiranja vase in polnjenja baterij do intuitivnega čutenja vibracij okoli sebe ter vse do razmišljanja o vrednosti in vrednotah. Zelo občutljivi boste na gibanje okoli sebe, nabrušeni na vse nasprotnike in dojemljivi za vsa mnenja. Čas je odličen tudi za utrditev ali pa radikalnost v odnosih - tisti, ki vas ne izpolnjujejo, so morda za odpis, pomislili boste tudi na to. V ljubezni je videti neke odgovornosti, ki vam ne bodo najbolj všeč.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

V uvodu omenjeno zaključevanje stvari je tokrat nuja, preglejte, če so še kje ovire, čisto verjetno jih boste odstranili zelo zlahka. Vsekakor lahko v tem tednu dosežete kak večji uspeh ali pa izvedete kako res drzno potezo, vredno občudovanja okolice. V ljubezni boste (posebej rojeni v tretji dekadi znamenja) tokrat ostri in neposredni, kar za harmonijo ni najbolje. Marsikateri Strelec bo konec tega tedna navezal neki stik, ki ga bo dobro vsaj malo skriti.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Saturn, vaš vladar, ne podpira vaših prizadevanj, saj postavlja previsoke zahteve, zaradi česar lahko za kak trenutek celo obupate, češ da vam ne bo uspelo, toda preostanek horoskopa obeta, da lahko v resnici napravite veliko. No, ne ravno na lahek način, a tega ste Kozorogi vajeni. V drugi polovici tedna boste precej razdražljivi. Za domače probleme, tako v odnosih kot tudi čisto tehnične narave, boste imeli odlične rešitve.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Pričakovanja so v našem življenju pomembnejša, kot pa se nam zdi. Nekdo je pri lotu vesel stotih evrov, večina pa je razočarana, ker ne dobi "sedmice". Vaša vrednost v resnici sploh ni odvisna ne od denarja ne od mnenja ter pričakovanj drugih, ampak samo od vas. Neki stari načrti bodo propadli, a za objokovanje ne bo časa, saj Mars ponuja nove, sveže in bolj perspektivne. V tem tednu pazite na svoje živce, poskrbite za več spanja in sprehod po naravi.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Za vas bo ta teden neke vrste srečanje z realnostjo, Neptunu pri tem, da bi vas izvlekel s pomočjo megle, noben planet ne stoji ob strani. Posebej na poslovnem področju in v službi bi se veljalo povleči nekoliko nazaj in počakati, da mine, sploh pa skrbeti predvsem za svoje naloge in se ne ubadati z drugimi. Vam pa zato Marsov in Plutonov položaj ponujata celo vrsto novih poti, idej in dogajanja, tako da boste na napetosti kmalu pozabili in se obrnili naprej.


PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 26°26 Device do 3°17 Tehtnice, v katero bo vstopilo 22. 9. ob 16h20.
Merkur se bo ta teden obrnil v direktno smer (v četrtek zjutraj) in bo ves čas nekje okoli 15°50 Device.
Venera bo prišla od 24°18 Tehtnice do 2°51 Škorpijona, v katerega bo vstopila 23. 9. popoldne.
Mars bo prišel od 24°37 do 29°06 Strelca.
Jupiter bo prišel od 2°02 do 3°32 Tehtnice.
Saturn bo prišel od 10°50 do 11°16 Strelca.
Uran bo retrogradno prišel od 23°32 do 23°16 Ovna.
Neptun bo šel retrogradno po Ribah, tokrat od 10°11 do točno 10°.
Pluton se bo ta teden ustavil na svoji retrogradni poti na 14°55 Kozoroga.

Luna bo 19. 9. vstopila v Bika, 21. 9. v Dvojčka, 23. 9. v Raka in 25. 9. v Leva.
Zadnji krajec bo na nebu v petek, 23. 9., ob 11.55 na 0°48 Raka.