Jan Plestenjak

Niti kri mu ni pokvarila snemanja

K.M.
11. 1. 2022, 19.00
Posodobljeno: 11. 1. 2022, 19.11
Deli članek:

Eden najuspešnejših slovenskih glasbenikov je včeraj predstavil videospot za pesem Na vetru s severa. Na snemanju stvari niso potekale povsem brez težav, a Jana to ni ustavilo ali spravilo v slabo voljo.

Neo Visuals
Jan Plestenjak 1

Vedno odlični Jan Plestenjak v novi pesmi Na vetru s severa prepeva »Nekdo te je poslal, je vedel, da je prav«, z njo pa poslušalce poziva, da si dovolijo videti resnico. Sicer je to že četrti singel z zadnjega albuma in hkrati 49. glasbenikov videospot. Kot pravi, je bilo to njegovo najljubše snemanje do zdaj, saj so se z bandom in snemalno ekipo Neo Visuals odlično ujeli. V novem videospotu Jan prvič predstavi svoj nov spremljevalni band, del katerega so znani slovenski glasbeniki Zdenko Cotić Coto, Žan Serčič, Anže Langus Petrović Dagi, Vid Ušeničnik in Tine Lustek.

Do krvi 

Vseeno pa snemanje ni potekalo povsem po načrtih, saj je Jan kar pol snemalnega dne krvavel. »Energija z bandom in snemalno ekipo je bila neopisljiva. Na snemanju sem igral s takim zanosom, da sem pol snemanja krvavel iz prstov,« nam je zaupal glasbenik, a ga ta nevšečnost seveda ni ovirala ali spravila v slabo voljo.

Neo Visuals
Jan Plestenjak 2

Neo Visuals
Jan Plestenjak 2

Sledi zanosa igranja je Jan pustil tudi na strunah svoje kitare.

Nam pa je poslal vidne posledice manjših poškodb, saj so sledi krvi ostale tudi na strunah njegove kitare, kar lahko vidite na fotografiji.