Priljubljena standup komika Uroš Kuzman in Aleš Novak sta odkrila recept za dobro komedijo, saj sta na svoji novi premieri nasmejala gledalce do solz.

Mali otroci, veliki problemi 7
Matej Pušnik
Jonas Žnidaršič in njegova Alenka vzgajata dve najstnici, ki sta si po karakterju menda kot dan in noč.

»Ta scenarij se je začel pisati kar sam. In sicer že pred desetletjem, ko sem kolegom oznanil, da bom dobil potomca. Aleš je bil eden tistih, ki niso mogli verjeti … da sem spolno aktiven. (smeh) Kakorkoli, takrat se je začelo zame, za Aleša pa skoraj deset let pozneje, ker si je moral vmes še najti dekle,« je po uspešni premieri navdih za novo predstavo v svojem igrivem slogu razkril profesor Kuzman. Aleš pa je dodal, da se je vse »poklopilo« zelo hitro. Po predstavljeni ideji o predstavi so takoj določili dan za premiero, okvir scenarija je nastal v nekaj tednih, nekaj vaj in šopek testnih predstav pozneje pa se je, kot kaže, »zmedila« predstava, ki bi morala tako zaradi tematike kot odličnega odziva občinstva zadovoljiti okus domačega gledališkega občinstva.

otroci 5
Matej Pušnik
Bepopka Alenka Husić se je ob ogledu dobro zabavala s prijateljico Katjo.

Mojstra, ki se šalita, da sta si to predstavo izmislila le zato, da lahko občasno ob večerih pobegneta od doma, žena in otrok, bosta to preverila že v naslednjih tednih in mesecih, ko bosta obiskala več kulturnih domov in gledališč po vsej državi.