Joker Out

FOTO: Uspešna skupina razkrila vse svoje umazane misli

N.S.
23. 10. 2021, 21.32
Posodobljeno: 23. 10. 2021, 21.35
Deli članek:

Najbolj vroča domača glasbena skupina zadnjih let je kar dva večera zapored končno izpolnila obljubo in oboževalcem predstavila svoj prvenec. Spomnimo: mladinci so koncertno dvorano Cvetličarna dvakrat razprodali, ko so imeli izdanih šele nekaj pesmi. Potem pa jim jo je zagodla korona ...

Blaž Grunfeld in Marko Alpner
Joker Out – izvajalci leta (zlata piščal), avtorji hita leta (Frišno/Fresh) in serijski ustvarjalci hitov, ki bodo krojili prihodnost slovenske pop kulture.

Epidemija je bila po eni strani prekletstvo, saj jih je zaustavila v strmem vzponu, ko so že imeli potrjene nastope v Planici, na festivalu Castle in še kje.

Po prvem šoku, ko so se sprijaznili, da predvsem lani ne bodo kaj dosti nastopali, pa so jo sprejeli kot darilo in se osredotočili na ustvarjanje albuma, ki ga je vodil producent Žare Pak. Ta je znan po tem, da dela počasi, in tudi tokrat se slovesu ni izneveril. Album Umazane misli, katerega izid so večkrat prestavili, je bil končan manj kot teden dni pred koncertoma. Digitalna različica je bila najbolj zagretim oboževalcem na voljo v ponedeljek, prvi cedeji pa šele v sredo. A čakanje se je izplačalo. Gola, Omamljeno telo, Umazane Misli, Vem, da greš in A sem ti povedal so že hiti, ne plošči ne manjkata na koncertih vedno odlično sprejeti Metulji in Proti toku. Tri novosti pa imajo potencial, da postanejo uspešnice, kar se je potrdilo tudi s tem, da je album v nekaj urah postal najbolj vroča izdaja na vseh digitalnih platformah. Vzdušje na koncertih je bilo temu primerno eksplozivno, čustva so špricala na vse strani, dobra novica pa je, da so koncert posneli tudi za programe RTVS.