slovenska kaskaderka

Tjaša Perko o snemanju s Salmo Hayek

M. V.
17. 6. 2021, 07.54
Posodobljeno: 17. 6. 2021, 08.18
Deli članek:

V kinematografe prihaja akcija Varuj mi ženo, kjer je naša kaskaderka v nevarnih prizorih zamenjala hollywoodsko zvezdnico.

osebni arhiv
Tjaša Perko in Salma Hayek na snemanju filma Varuj mi ženo

Varuj mi ženo je nadaljevanje uspešnice Krij mi hrbet iz leta 2017. V ospredju je tokrat igralka Salma Hayek, morilčeva žena, ki s telesnim stražarjem Ryanom Reynoldsom skuša rešiti svojega moža, Samuela L. Jacksona. Na begu pred nepridipravi pa mora bežati na motorju, skočiti s pečine in z ladje v morje ter streljati kot prava profesionalka.

Pri tem ji je pomagala prav slovenska kaskaderka Tjaša Perko, ki ji tovrstni izzivi niso tuji, saj je kot dvojnica zamenjala že več slavnih igralk. Tjaša se je s Salmo na snemanju na Hrvaškem (v Rovinju, na Reki in v Zagrebu) in v Italiji (Trst, več italijanskih vasic) zelo zbližala ter slavno hollywoodsko igralko naučila streljati in več drugih spretnosti. Kljub temu, da je Salma glasna in poskrbi, da je vsa pozornost na njej, je v njeni družbi prijetno, pravi Tjaša, ki si je s slavno hollywoodsko igralko delila prikolico, kjer ju je ista maskerka pripravljala na snemanje. Ker so morali Tjaši pred masko prekriti nekaj tetovaž, sta s Salmo v vmesnem času skupaj vadili scenarij. Salmo so med drugim zelo zanimali hrvaški otoki in Slovenija, še pove Tjaša, ki ji je z veseljem predstavila ta del sveta, ki ga je igralka z možem in družino med snemanjem tudi obiskala.

Tjaša na snemanju ni bila edina Slovenka, poleg nje je v filmu tudi njen mož Rok Perko, ki je zaigral gangsterja, in ko mu Salma pobegne z motorjem, ji on sledi. »Mož lovi Salmo med streljanjem na motorju, a v resnici lovi mene,« smeje pravi Tjaša, ki je posnela nevarno vožnjo z motorjem, medtem ko je obrnjena nazaj in strelja na člane tolpe. Tjašin oče Rok Cvetkov pa je bil koordinator kaskaderjev, ki so snemali na območju Hrvaške in Italije.

osebni arhiv
»Je zabaven, predvsem pa smo vsi opazili, kako je spoštljiv do nežnejšega spola,« Tjaša pravi o Ryanu Reynoldsu.