JUTRANJI »RANDIJI« Z MIKIJEM

Bo Tanja Žagar res kmalu potrebovala voziček za dvojčka?

Eva Jandl
12. 6. 2021, 20.10
Posodobljeno: 12. 6. 2021, 20.32
Deli članek:

Sijoča nosečnica Tanja Žagar o svoji dnevni rutini in domači »žagarski slaščičarni«, ki se sicer odpre šele okoli desete ure zvečer. Povedala nam je še, kako spreten je v kuhinji njen partner Miki, kakšen je njihov domači glasbeni repertoar in ali si bo vzela porodniški dopust.

R.Z.
Vsako jutro se glasbenica sprehodi do vrtca s sinom Karlom in partnerjem Mikijem.

Večkrat vas vidim, ko zjutraj peljete prvorojenca v vrtec. Kako zdaj, med nosečnostjo, poteka vaš dan, kaj počnete?

Naš družinski jutranji sprehod v vrtec je zame nekaj najlepšega. Po tem sprehodu imava z Mikijem velikokrat kakšen sestanek ali pa si sestanek ob čaju ali kavici narediva kar sama. No, temu drugemu jaz pravim jutranji »randi«, hehe. Nato sledijo različni opravki, jaz v času, ko je Karlo v vrtcu, tudi poučujem klavir, opravim kakšen intervju, veselijo se me seveda gospodinjska opravila, potem pa je tu že ura, ko greva po otroka v vrtec. Preostanek dneva preživimo zunaj, dvakrat tedensko na judu in plesnih vajah, kamor Karlo z veseljem hodi. Zvečer se radi družimo, zato so pri nas dobrodošli obiski, velikokrat pa okrog desete ure zvečer začne obratovati tudi moja domača žagarska slaščičarna.

Svoje sledilce na družbenih omrežjih res radi podražite s svojimi pekovskimi podvigi. Ali kuhate tudi kosila, kaj imata vaša fanta najraje, da jima pripravite? Je tudi vaš Miki spreten v kuhinji?

Takole je pri nas. Jaz v kuhinji noro uživam. Tako v kuhi kot v peki. Pripravljam pa od različnih juh – zadnje čase so vsi navdušeni nad mojo krompirjevo porovo juho – do testenin, domačih njokov, jetrc, zelenjavnih pit, morsko hrano, večkrat naredim tudi krompirjevo mesno rolado s špinačo in sirom, pa špinačo ali sladko zelje s pire krompirjem, krompir na vse mogoče načine, musako ... Oh, pa ne smem pozabiti na našo solato z domačega vrtička. Ta je na mizi skoraj vsak dan. Skratka, smo veliki gurmani. Kar zadeva sladice, sem se v zadnjem času malo bolj posvetila tortam in do zdaj je še vsake zelo hitro zmanjkalo. (nasmeh) Zdaj pa k Mikiju. On bo v pol ure skuhal tri različne jedi, pa še mizo pripravil in vse za sabo pospravil, da se bo kuhinja svetila. (smeh) Je velik improvizator in zna iz nič narediti obrok, ki navduši. Ja, vem, enkrat ga moram prijaviti na masterchefa. (smeh) V glavnem, jaz sem zelo srečna, da imam takega masterchefa kar doma, on pa v pripravi hrane zame in za Karla prav tako neskončno uživa, saj midva na koncu skoraj še krožnike pojeva. (smeh) Res kuha vrhunsko!

Osebni arhiv
Veliko časa preživi v kuhinji in vrtičku na terasi. Te jagode so njen pridelek!

Še mesec in pol pa boste znova postali mamica. Ste že pripravili vse pripomočke, posteljico ..., boste uporabili tudi stvari od Karla?

Vsekakor bo za dojenčka prav prišla marsikatera stvar od Karla, med drugim posteljica. Pa saj imamo še mesec in pol časa. Brez panike, pripravljali in kupovali bomo po potrebi. Sem pa že malo preuredila predale v otroški sobi, ki bo od sredine poletja namenjena ne več le enemu, ampak dvema sončkoma.

Moram vas vprašati: šušlja se, da pričakujete dvojčka! Lahko to potrdite ali ovržete?

Na ta račun so se iz moje nosečnosti letos mediji pošalili prvega aprila in zato mi v tistem tednu moj telefon ni nehal zvoniti. Je že res, da je bil zdaj moj trebuh veliko hitreje veliko večji kot v prvi nosečnosti in da me je zato marsikdo, ki me je srečal, vprašal, ali sem prepričana, da bo samo eden, ampak kot kaže, tistega vozička za dvojčke ne bom potrebovala. Pa tudi če bi ga, bi vriskala od veselja!

Po rojstvu sina ste se dokaj hitro vrnili na odre, boste tokrat storili enako ali si boste privoščili več porodniškega dopusta?

To je vprašanje, na katerega vam že med prvo nosečnostjo nisem mogla odgovoriti in vam tudi zdaj ne morem. Kdo ve, kaj in kako bo. Ne bi rada prehitevala stvari, saj se dete še rodilo ni. Najprej si želim, da do konca lepo poteka še to zadnje obdobje nosečnosti in nato porod, potem pa bomo videli. Če bo vsaj približno tako, kot je bilo prvič, če bo vse v redu in se bom dobro počutila, bom v prilagojeni obliki nekatere stvari lahko opravila. Če bo seveda glede na situacijo, v kateri smo se zaradi epidemije znašli, sploh obstajala ta možnost. Vsekakor pa je na prvem mestu moja družina, zato bom vse ostalo, vključno z delom, prilagodila in podredila temu.

Kako ohranjate pevsko kondicijo, ali redno pojete ali si privoščite tudi večdnevni premor? Kaj najraje zapojete, da si ogrejete glasilke, katera pesem vam je trenutno najljubša?

Glede na to, da že 26 let intenzivno prepevam, so glasilke ves čas dobro ogrete in se me pevska kondicija kar drži. Najdaljši premor imajo seveda v tem letu, ko se nam je življenje obrnilo na glavo, ampak glede na to, da imava doma triinpolletnika, pa še živahno detece v trebuščku, se takšne in drugačne pesmi z moje strani slišijo vsak dan. Domači repertoar je trenutno sestavljen pretežno iz otroških pesmi, sicer pa ob poslušanju radia ali ob svoji klavirski spremljavi doma pojem vse mogoče.