med igro

“Tragična nesreča v resničnem pomenu besede” – deklico pod sabo zmečkal oče

R.T.
12. 6. 2021, 20.02
Posodobljeno: 12. 6. 2021, 20.31
Deli članek:

Grozljiva nesreča, v kateri je življenje izgubila tri leta stara deklica, je dobila sodni epilog.

Profimedia

Sodišče v Wellingtonu na Novi Zelandiji je zaključilo obravnavo grozljive nesreče, v kateri je življenje izgubila tri leta stara Amberlie Pennington-Foley. Ta se je avgusta lani na igrišču igrala z očetom, ko sta stopila v igralo poimenovano Supernova – vrteče se plastično kolo.

Med vrtenjem je oče izgubil ravnotežje in padel na triletno hči. Ta je zaradi udarca utrpela tako hude poškodbe vratu in glave, da je kasneje umrla v bolnišnici.

“Šlo je za tragično nesrečo v resničnem pomenu besede,” je na obravnavi dejal mrliški oglednik, ki je ugotovil, da je oče ob izgubi ravnotežja skušal skočiti iz kolesa, a se je to zavrtelo in zato ga je vrglo na hči.

“Ko se je gospod Foley pobral, je videl da se je Amberlie umaknila iz kolesa. Stala je, a je bila omotična,” je povedal oglednik. Oče je prav tako opazil, da je Amberlie začela krvaveti iz nosu, zato jo je odpeljal v bolnišnico, ki je od igrišča oddaljena le nekaj minut. Ko sta prispela je bila deklica že nezavestna.

Kljub trudu zdravstvenega osebja, male Amberlie niso več mogli rešiti. “Ne bi me presenetilo, če bi ugotovili, da so mnogi drugi starši že prej upravljali Supernovo na podoben način, brez resnih posledic. Težko bi bilo predvideti, da bi se med igranjem na tem igralu Amberlie lahko poškodovala,” je še dejal oglednik.

Sodišče je razsodilo, da je pri incidentu šlo za “čudaško nesrečo”.