Land Rover

Paparaci so ju ujeli v avtu pokojnega Filipa

Nejc Simšič
29. 5. 2021, 06.55
Posodobljeno: 29. 5. 2021, 12.00
Deli članek:

Britanski prestolonaslednik in njegova soproga, ki sta trenutno na turneji po Škotskem, sta obiskala tudi kino drive-in v Edinburgu. Udeležila sta se dobrodelnega dogodka, film pa sta na velikem platnu spremljala iz avtomobila pokojnega princa Filipa. Za uporabo roverja sta dovoljenje dobila od kraljice.

Profimedia
Z dovoljenjem kraljice sta kinopredstavo drive-in spremljala iz zelenega vintage avtomobila pokojnega princa Filipa.

Vojvoda Cambriški in vojvodinja Cambriška sta v palači Holyroodhouse v Edinburgu gostila osebje škotskega nacionalnega zdravstvenega sistema (NHS) ter se udeležila posebnega dobrodelnega dogodka, ki ga je pospremila tudi kinopredstava drive-in.

Kate Middleton in princ William sta se udeležila projekcije filma Cruella, z dovoljenjem kraljice pa sta dogajanje spremljala iz zelenega vintage avtomobila znamke Land Rover, ki je bil nekoč last pokojnega Williamovega dedka princa Filipa, vojvode Edinburškega, ki je v 100. letu starosti umrl 9. aprila. »Avto je bil izdelan leta 1966, vojvoda Edinburški pa ga je uporabljal vrsto let,« so sporočili z britanskega dvora.

Kate se je s kratkim govorom poklonila uslužbencem škotskega nacionalnega zdravstvenega sistema ter se vsem zahvalila za njihovo predanost, zavzetost in osebno požrtvovalnost. V svojem govoru se je obenem zahvalila kraljici Elizabeti II., ker jim je omogočila, da so v palači Holyroodhouse priredili prvi filmski večer drive-in. Za konec je zbrane povabila, da se pridružijo njej in njenemu možu Williamu, »vzamejo pokovko, se stisnejo pod odejo in se za en večer odpeljejo v Veliko Britanijo leta 1970 ter se prepustijo zabavi, drami, glamurju in begu pred resničnostjo«.