snemalko pljunil?

Policija izdala nalog za aretacijo pevca, grozi mu zapor

R.T.
27. 5. 2021, 08.38
Posodobljeno: 27. 5. 2021, 08.38
Deli članek:

Če ga spoznajo za krivega, mu grozi tudi do eno leto zaporne kazni.

Profimedia
Marilyn Manson

Policija je v ameriški zvezni državi New Hampshire na podlagi dveh kazenskih obtožnic zaradi napada na kamermanko, ki naj bi se zgodil na njegovem koncertu avgusta 2019, izdala nalog za aretacijo slovitega pevca Briana Hugha Warnerja, bolj znanega kot Marylin Manson.

"G. Warner, njegov zastopnik in pravni svetovalec že nekaj časa vedo, da je bil izdan nalog za njegovo aretacijo, on pa ni pokazal želje po vrnitvi v New Hampshire, da bi odgovoril na obtožbe, ki ga bremenijo. Kamermanko je najelo podjetje iz New Hampshira, ki je posnelo koncert. V času domnevnega napada, ni bila daleč od odra," so sporočili policisti in poudarili, da domnevni napad "ni bil spolne narave". Mansonu grozi do enega leta zapora in 2000 dolarjev globe. 

Kaj se je zgodilo?

"Ni skrivnost, da je Marilyn Manson rad provokativen na odru, še posebej pred kamero. Tožba je bila vložena, potem ko je kamermanka zahtevala več kot 35.000 dolarjev odškodnine, ker je majhna količina sline prišla v stik z njeno roko. Ko smo prosil jo je, naj nam predloži dokaze, ni odgovorila. Te obtožbe so nesmisel," je za revijo People povedal Mansonov odvetnik Howard King.

Mansonov odvetnik trdi, da je Mansonova slina po naključju končala na roki snemalke. Kljub temu so trije očividci, ki so obiskali koncert, vključno z varnostnikom, za People povedali, da so videli Mansona, kako je pljunil kamermanko in si nad njo useknil nos.  

Novice o nalogu za prijetje so prišle le nekaj mesecev po tem, ko je Mansona več žensk - med njimi tudi igralki Evan Rachel Wood in Esme Bianco - obtožil0 spolne, fizične in psihične zlorabe.