ob petkih kuha

Katero jed Mojca najraje skuha svojemu fantu?

Eva Jandl
21. 5. 2021, 20.31
Deli članek:

Mojca Mavec (47) ob petkih kuha v jutranjem programu na TV Slovenija, za štedilnik pa rada stopi tudi doma. No, s fantom sta potrebovala kar nekaj časa, da sta uskladila jedilnike, nam je razkrila.

Osebni arhiv
Svoje recepte tudi rada deli s prijatelji in sodelavci.

Ni skrivnost, da vedno nasmejana televizijska voditeljica Mojca Mavec nadvse rada kuha, svoje kuharske veščine rada pokaže tudi v studiu oddaje Dobro jutro, kjer pripravlja najrazličnejše jedi. »Kuhanje povezuje, tudi v ekipi smo se zbližali okoli štedilnika. Zdaj večkrat slišim kak nasvet kolegov, navdušena sem, koliko fantov odlično kuha v ekipi. Zadnjič smo gostili sestro Bernardo Gostečnik, varuhinjo starih slovenskih receptov. Bilo je prav ganljivo, kako so ji vsi pomagali med vklopi v studio, da bi pravočasno končala vse jedi,« je o studijskem kuhanju povedala Mojca. Kaj pa doma, kdo največkrat prime za kuhalnico?

LEPO JE SODELOVATI V KUHINJI

»Doma je kuhanje predvsem pobeg stran od vsakdana. V kuhinji vsaj malo potujem,« je razložila Mojca. Že nekaj časa je v zvezi z mlajšim fantom, o katerem ne želi podrobno govoriti, povedala nam je le, da je športnik. Katera njena jed mu najbolj tekne? »Moj fant je športnik in sva potrebovala kar nekaj časa, da sva uskladila jedilnike. (smeh) Zdaj jaz s pridom uporabljam semena čije, on pa zadovoljno sreba moje enolončnice. Lepo je sodelovati v kuhinji. Tudi z otroki se veliko več zmeniš med kuhanjem, mimogrede ti zaupajo kakšne stvari, ki bi sicer težko šle z jezika,« je dodala Mojca, ki je sicer zaradi svojega nežnega videza in zvonkega glasu izredno priljubljena tudi pri otrocih.