Televizijska voditeljica

Bernarda danes ve, kako pomemben je tudi »ler« ali »frej lauf«

Eva Jandl
13. 5. 2021, 06.58
Posodobljeno: 13. 5. 2021, 14.23
Deli članek:

Za Bernardo Žarn pravijo, da ima vedno žar v očeh. Televizijska voditeljica pravi, da svoj poklic opravlja z vsemi veselji in bolečinami, v avtomobilskem žargonu pa nam je še zaupala, kaj se je v vseh teh letih naučila.

Žiga Culiberg
Po dolgih letih dela kot voditeljica je spoznala, kako pomemben je – počitek.

Televizijska voditeljica Bernarda Žarn (44), prijatelji jo pravijo tudi Berni, je Posavka, za katero pravijo, da ima vedno žar v očeh. Slavistka in sociologinja po izobrazbi že dolgo dela v stavbi na Kolodvorski ulici, ustvarja predvsem v razvedrilnem programu. Najprej je dolga leta vodila oddajo Prvi in drugi, potem oddajo Dobra ura, zdaj pa nas že vrsto let skupaj z Jožetom Robežnikom zabava v nedeljski oddaji Vikend paket. Vprašali smo jo, ali na delo v novinarstvu danes gleda drugače kot pred leti, ko je svojo karierno pot šele začenjala. »Rada ponavljam misel, da smo ljudje bolj glagoli kot samostalniki. Da se torej spreminjamo, zorimo in, upam, tudi – modrimo. Ne moreš biti ali postati teve voditelj ali novinar, truditi se moraš biti predvsem širok in razgledan človek. Ta poklic opravljaš z vsem svojim življenjem, z vsemi svoji izkušnjami, veselji in bolečinami, z vsemi svojimi znanji, širino uma in tudi globino duha,« je povedala Bernarda, ki je tudi ena bolj zaposlenih povezovalk različnih prireditev po Sloveniji.

Avtomobilski žargon

Je pa nekaj, česar se je naučila skozi leta in česar se danes sama drži. »Danes vem tudi, česar nisem vedela na začetku svoje poti, kako pomembnem in dragocen je počitek. V avtomobilskem žargonu temu rečejo 'ler' ali 'frej lauf'. Takrat se rojevajo ideje, takrat se češejo misli.«