Evrovizija

Preobrat: Ani Soklič zdaj napovedujejo uvrstitev med prvih deset!

Eva Jandl
12. 5. 2021, 21.06
Posodobljeno: 12. 5. 2021, 21.06
Deli članek:

Po prvi vaji na odru rotterdamskega velikega odra Ahoy je Ana Soklič navdušila s svojo izvedbo pesmi Amen, na prvi novinarski konferenci pa je povedala, da jo je malce strah odgovornosti, saj predstavlja ne le sebe, ampak tudi svojo državo, ki jo je tja poslala.

Osebni arhiv
Fotografija s sprehoda po Rotterdamu

Naša evrovizijska predstavnica Ana Soklič je že prejšnji teden prispela v Rotterdam in nato preizkusila glavni oder arene Ahoy, kjer je imela svojo prvo vajo. Na njem bo nastopila druga v prvem polfinalu 18. maja. Letos si bo evrovizijski spektakel lahko v živo ogledalo do 3500 gledalcev, milijoni pa bodo tekmovanje lahko spremljali po televizijskih zaslonih ali spletu. No, že po prvi vaji je Ana s svojim glasom, stasom in pesmijo poslušalce in evrovizijske oboževalce popolnoma očarala, ti so ji namenili same pozitivne komentarje in so prepričani, da bo s svojim močnim glasom osvojila ne le finale, ampak se bo uvrstila med prvih deset. Tudi stanje na evrovizijskih stavnicah se je spremenilo: zdaj je na 34. mestu med 39 državami, na prvem mestu je še vedno Francija s pesmijo Voila Barbare Pravi. Ana je imela po nastopu tudi tiskovno konferenco, na kateri je odgovarjala na vprašanja novinarjev in oboževalcev. Ti so jo spraševali o njeni beli obleki in ji dejali, da je v njej videti kot angel. Ana pa je povedala, da obožuje visoko modo in da je peti pesem v angleščini drugače kot v maternem jeziku ter da najbolj uživa v zadnjem delu pesmi. Razkrila je, da bo nastopila na več odrih, njena vokalistka na odru pa je priznana učiteljica petja in članica skupine Okustični Karin Zemljič, ki se je v tej vlogi že izkazala pri Maraayi, ManuElli in Lei Sirk. »Imam zelo veliko obveznosti in sem zelo dejavna,« je dejala Ana na koncu.

Perfekcionistka

Najpomembnejši nalogi Ano Soklič čakata 17. maja, ko bo imela generalko za nacionalne žirije, 18. maja pa bo v prvem polfinalu kot druga nastopajoča s skladbo Amen, pri produkciji katere je sodelovalo več kot 60 ljudi, nastala pa je v elitni mednarodni zasedbi, zapela vsej Evropi. Drugi polfinalni večer bo dva dneva pozneje, v soboto, 22. maja, pa še finale. »Imam strah ob odgovornosti, da predstavljam sebe kot izvajalca in državo, ki verjame vate. Včasih sama nad sabo vršim še dodaten pritisk, da bi bila še boljša,« je povedala Ana, ki ne skriva, da je perfekcionistka.