Svet

FOTO: Izrael v Gazi uničil še eno stolpnico

A.S./STA
12. 5. 2021, 20.56
Posodobljeno: 12. 5. 2021, 21.04
Deli članek:

Obstreljevanje med izraelsko vojsko in palestinskimi gibanji z območja Gaze se nadaljuje.

Reuters
V stavbi je po navedbah izraelskih oblasti sedež imela Hamasova obveščevalna služba

V letalskem napadu izraelske vojske se je danes zrušila 14-nadstropna zgradba Al Šaruk, v kateri je po navedbah izraelskih oblasti imela sedež Hamasova obveščevalna služba. To je tretja visoka zgradba v Gazi, ki je bila od ponedeljka porušena v izraelskih napadih.

Islamistično gibanje Hamas je v odgovor proti osrednjemu in južnemu delu Izraela izstrelilo 130 raket. V Tel Avivu in drugih mestih so se oglasile opozorilne sirene.

"Šestletni deček je bil ubit, ko je raketa iz Gaze zadela stanovanjsko poslopje v Sderotu," so sporočili reševalci. V tem mestu so morali oskrbeti še štiri ranjene, so dodali.

Reuters
V letalskem napadu izraelske vojske se je danes zrušila 14-nadstropna zgradba Al Šaruk.

Skupine z območja Gaze so od ponedeljka proti Izraelu izstrelile več kot 1000 raket, je navedla izraelska vojska. Ta je medtem izvedla 350 letalskih napadov na Gazo, pri čemer je po lastnih navedbah ciljala vojaška poslopja.

Najnovejše nasilje med Izraelom in Palestinci je izbruhnilo po nemirih v Jeruzalemu minuli konec tedna. V obstreljevanju med izraelsko vojsko in skrajnimi palestinskimi gibanji z območja Gaze je bilo do zdaj na palestinski strani ubitih najmanj 56 ljudi, med njimi 14 otrok. V Izraelu pa je bilo ubitih sedem ljudi, med njimi tudi vojak in indijski državljan.

Hamas je danes potrdil, da je življenje izgubilo več pomembnih pripadnikov gibanja, med njimi vojaški vodja v mestu Gaza Basem Isa.

Izraelska obveščevalna služba Šin Bet je pojasnila, da so bili ubiti štirje visoki pripadniki tega islamističnega gibanja. Ubili pa so še več drugih pripadnikov divizije za razvoj in raziskave.