Špela Močnik danes praznuje 40. rojstni dan!

Špela Močnik danes praznuje okrogli rojstni dan

Marjana Vovk
2. 4. 2021, 20.20
Posodobljeno: 2. 4. 2021, 21.53
Deli članek:

Danes Špeli Močnik ni bilo treba zgodaj vstati, ker ne vodi oddaje Dobro jutro. Še sreča, saj je danes samo njen dan – dopolnila je namreč 40 let! »Vsak rojstni dan mi pomeni več kot katerikoli drug praznik – ker je to moj osebni jubilej, je nekaj posebnega. In predvsem izgovor za dobro zabavo.«

osebni arhiv
Že lani je rojstni dan praznovala sredi epidemije, žal bo veliko zabavo morala prestaviti tudi letos.

Z leti se ne obremenjuje, zatrjuje, zato tudi štirideseto zanjo ni velika prelomnica. »Vedno pravim, da so leta samo številke. In iskreno: se niti ne počutim staro 40,« se smeji. »Prav nič ne travmiram glede tega, niti se mi ne zdi, da bi se lahko kaj posebnega zgodilo, ko bom prestopila to mejo. Rojstni dan je zame že od nekdaj bolj izgovor za dobro zabavo in druženje s prijatelji,« pojasni.

ZABAVA PRESTAVLJENA

»Rojstni dan je en dan v letu, ki je res samo moj – tako vsaj jaz to dojemam. Vem, da nekateri ne marajo praznovanj, jaz pa jih obožujem in sem na ta svoj dan vedno zelo dobre volje, rada se dobim s prijatelji in družino ter praznujem,« pove voditeljica. Letos velika zabava z didžejem, glasbo, plesom in številnimi prijatelji, kot si jo je Špela ob okroglem jubileju zamislila, žal odpade, kar jo zelo žalosti. »Očitno bom morala zabavo prestaviti za nedoločen čas. Se bom pa seveda vseeno poveselila s starši in otroki. Velika zabava za prijatelje bo sledila, ko bomo šli nazaj v 'normalo' – upam, da čim prej.« Kakšne posebne želje za darilo nima. »Nikoli si ničesar ne zaželim oziroma ne namignem, kaj bi rada, raje se pustim presenetiti,« pojasni. Na rojstni dan si po navadi vzame prosto in ima dan samo zase, gre na kakšen izlet, na kosilo z družino in podobno. Žal si letos zaradi zaprtja ne bo mogla kaj dosti privoščiti. »Vse je zaprto, še iz regije ne moremo, ne morem niti normalno na kosilo, večerjo ali kakšen koktejl. A verjamem, da se bo mož že kaj spomnil in me s čim presenetil. Potem pa si bom še sama malo naredila, da bo super dan,« je vseeno optimistična.

Adrian Pregelj/RTV
»Rada imam prave zabave, na katerih se pleše, živahne in zabavne – takšna sem tudi sama!«

POROKA BO

Z možem seveda misli svojega zaročenca, ki je pred njo pokleknil natanko pred enim letom, na njen rojstni dan, potem pa jima je načrte za poroko prekrižala korona – in jima še vedno vztrajno meša štrene. »Pojma nimam, kako bo s poroko,« iskreno pravi Špela. »Zato se čisto prepuščam toku, a upam, da bo čim prej mogoče, da jo normalno organizirava. Nimava še datuma, ker v teh časih nočem ničesar načrtovati, potem pa bom spet razočarana in vse odpovedala. Po moje bi bilo idealno junija, ne vem pa, ali bo to mogoče. Ko bo, se bomo že organizirali, nisem taka 'bridezilla', da bi morala pol leta prej noreti. Ne bom preveč komplicirala, če veš mesec ali mesec in pol vnaprej, je dovolj časa za vse,« je prepričana. Zagotovo pa ne bo združila poroke in praznovanja štiridesetletnice. »Nikakor! Imam raje dve zabavi,« se smeji.

osebni arhiv
Verjamemo, da ji bodo njeni najbližji kljub vsemu pričarali nepozaben dan.

ŠE EN OTROK?

Špela ima iz prejšnjega zakona hčerko, njen partner pa ima že tri otroke. Se bo po poroki družina povečala še za sedmega člana? »Ne, to pa ne! Smo se ravno lepo vpeljali. Čeprav nikoli ne reci nikoli,« se namuzne. »A mislim, da ne. Ne bi bila rada 'stara' mamica. Hči ima osem let, življenje je ravno lepo steklo, otroci so že malo samostojni in ne vem, ali bi šla spet na začetek.« Vsi se lepo razumejo in uživajo skupaj. »Luštno se imamo. Res je bolj naporno vzgajati štiri otroke kot enega, a je tudi res, da trije niso vsak dan pri naju, zato je lažje. Sprejemam z odprtimi rokami vse, kar imamo, saj se mi zdi prav fino, ker sem vedno govorila, da bi rada imela veliko družino. Nisem si sicer predstavljala, da na tak način, ampak je tudi tako lepo!« 

osebni arhiv
Fotografij otrok in partnerja ne deli z javnostjo, rada pa pokaže svojega pasjega spremljevalca.