NENAVADNO

Igralec, ki ima kar štiri očete

M.V.
27. 2. 2021, 07.31
Deli članek:

Zgodba o očetu Seana Astina je zelo zapletena, saj so mu bili na voljo kar štirje kandidati, a na koncu je igralec iz te čudne zmešnjave potegnil najboljše.

arhiv uredništva
Najbolj znan je kot zvesti hobit Sam v trilogiji Gospodar prstanov

Tako je, če si sin slavne mame, ki se rada spogleduje. Sean Astin se je rodil slavni igralki Patty Duke, ki je v letu pred njegovim rojstvom istočasno hodila s kar tremi moškimi in ni bila prepričana, kateri jo je »napumpal«.

Profimedia
Sean z ženo Christine

Kot sin igralke se je tudi mali Sean hitro znašel pred kamero, prvič že pri desetih letih, pri trinajstih pa je že imel prvo glavno vlogo, in sicer v mladinski klasiki Gooniesi.

Mali Sean je sicer odraščal z igralcem Johnom Astinom, s katerim se je Patty poročila avgusta 1972, in ga klical očka, a mama mu je pri štirinajstih letih povedala, da je njegov pravi oče igralec Desi Arnaz ml., s katerim se je morala raziti, ker je zvezi nasprotovala njegova mama, slavna Lucille Ball. Sean ga je poiskal in mu to povedal, med njima se je razvila močna vez. A približno deset let kasneje je sledil še en šok: Sean je ugotovil, da je v času njegovega spočetja mama prijateljevala tudi z organizatorjem rockovskih koncertov Michaelom Tellom, ki jo je, ko je izvedel za nosečnost, celo popeljal pred oltar, a sta po trinajstih dnevih zakon razveljavila. Odkritje igralcu ni dalo miru in odločil se je resnici priti do dna: genski testi so razkrili, da je njegov pravi oče Tell. Vmes pa je na sceno prišla še ena očetovska figura: Patty se je leta 1985 ločila od Johna Astina in se leto kasneje poročila s poročnikom Michaelom Pearceom (skupaj sta ostala do njene smrti 2016), ki je postal Seanov očim. Sean ima z vsemi štirimi lepe odnose. »Kateregakoli od njih lahko kadarkoli pokličem, če želim ali kaj potrebujem. Johna, Desija, Mika ali atija Mika … Moji štirje očeti.«

Profimedia
V filmu Gooniesi, ko je bil star trinajst let.

Profimedia
Z mamo Patty Duke in polbratom Makenzijem leta 2004