Eden redkih Slovencev, ki je pel v Zboru dunajskih dečkov

Še danes hrepeni po prvi ljubezni

Eva Jandl
28. 2. 2021, 18.37
Deli članek:

Mladi, nadarjeni in postavni glasbenik Marko Škof že od otroštva žanje pohvale za svoje petje in glasbo, na snemanju prvega videospota pa je zaradi treme z avtomobilom zapeljal v jarek.

Osebni arhiv
Nadarjeni mladi glasbenik je na snemanju zaradi treme z avtom zapeljal v jarek, na srečo brez resnih posledic zanj in za oldtajmerja.

Marko Škof (22) se že od otroštva ukvarja z glasbo in petjem, zdaj pa se je sklenil uveljaviti na slovenski zabavnoglasbeni sceni. Kot najstnik je bil sprejet v Zbor dunajskih dečkov, ki velja za enega najboljših pevskih zborov na svetu, sodeloval je tudi v vidnejših predstavah, kot so Hrestač, La Bohème in Carmen. Zdaj je izdal čutno balado z naslovom Hočem, da je vse kot prej, s katero se je sicer predstavil že leta 2019 na Emi Freš, a z njo ni prišel do Evrovizije. 

V viharju čustev prva 

Pesem je napisala Mirna Reynolds in Marko pravi, da jo je prav začutil in takoj odpel – povedal je, da se je takrat v njem odvijal vihar čustev, povezanih s prvo ljubeznijo, po kateri še danes hrepeni. »Besedilo in melodija ste me tako prevzela, da nisem mogel ubesediti občutkov, samo pel sem in pel. Nisem se je nasitil.« Glasbo je napisal Domen Kumer, povratnik na slovensko glasbeno sceno, za pesem pa so posneli tudi videospot. Ob snemanju je sicer pevec z avtom končal v jarku, saj je imel zaradi vožnje starinskega hrošča veliko tremo, a jo je na srečo odnesel brez posledic in škode na avtomobilu.